Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Klik op de cover om het magazine te lezen of pak 'm uit de bakken.

Blog Raymond: één jaar lang hard gewerkt

Gepubliceerd: 14 November 2017 • Leestijd: 1 minuten en 11 seconden • Raymond

Een paar weken geleden mocht ik mijn propedeuse in ontvangst nemen. Een jaar lang heb ik hier hard voor gewerkt. In de zaal hingen verschillende emoties, de een was blij, de ander vooral opgelucht. Ik was blij, mijn moeder opgelucht. Iedereen had zijn of haar mooiste kleren aangetrokken en was trots op zichzelf. Er hing een euforische sfeer. Yes, we hebben het gedaan, hier hebben we hard voor gewerkt.

Een portret van blogger Raymond Hensgens

Het begon allemaal vorig jaar in september. Toen moesten we in een presentatie aan andere studenten vertellen wat ons doel was. Op een enkeling na had iedereen als doel om zijn propedeuse te halen. Ik was onder de indruk. Zou iedereen zijn propedeuse behalen? Het antwoord is nee.

Gedurende het jaar heeft iedereen zijn struggles gehad. Sommigen pasten hun doel al na de eerste tentamenweek aan: de propedeuse halen met een 8 gemiddeld, de bsa-norm halen of stoppen met de opleiding bedrijfseconomie om hun doel ergens anders te bereiken.

Ik verkleinde het ‘grote’ doel door het in verschillende kleinere doelen te verdelen: het juicy trading company-project halen, mijn toets argumentatie halen en de tentamenweek goed afronden. Dit was voor mij dé manier om elke keer weer opnieuw energie te krijgen. Het behalen van doelen geeft energie. En als ik een doel heb behaald, wil ik doorgaan. Ik beland dan in een flow waarin ik niet meer te stoppen ben.

Soms viel het mee, soms viel het tegen. Een van mijn docenten zei aan het begin van het jaar dat studeren iets is wat je samen doet. Ik denk dat iedereen gedurende het jaar wel steun heeft gehad aan medestudenten. Een snelle uitleg vijf minuten voor het tentamen heeft er misschien wel voor gezorgd dat ik mijn propedeuse heb gehaald.

Na de propedeuse-uitreiking zat ik in de auto. Ik keek uit het raam en vroeg me af waar ik nu voor zal gaan? De stagenorm of weer 60 punten?
Ik ga voor de volgende 60 studiepunten en een mooie stageplaats.

Over onze blogger Raymond Hensgens
Raymond (18) is tweedejaars bedrijfseconomie en studeert aan het IFM (financieel management) op de Kralingse Zoom. Hij wil met zijn blogs andere studenten laten zien dat er op het ‘saaie’ instituut ook veel leuke en bijzondere dingen gebeuren.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Blog Raymond: één jaar lang hard gewerkt

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Recente artikelen

Back to Top