Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Klik op de cover om het magazine te lezen of pak 'm uit de bakken.

Blog Vivian: Quarter life craze

Gepubliceerd: 4 July 2017 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Vivian

Het voelt alsof ik de afgelopen maanden een soort volwassenheidsspurt heb doorgemaakt. Sinds duidelijk is geworden dat volgend jaar mijn afstudeerjaar wordt, ben ik van een soort kortstondige quarter life crisis naar een gevoel van quarter life craze gegaan.

Vivian van Leeuwen

Volgend jaar rond deze tijd heb ik mijn soort-van-diploma en ben ik KLAAR. Maar … wat dan?

Ik geef het toe: Dat idee is best een beetje eng. Zo’n scriptie en minor zijn wel even iets anders dan de cursussen en projecten van de afgelopen jaren. Maar ik bespeurde ook al snel een soort ‘help, ik moet de wereld in-gevoel’ bij mezelf. Niet meer lekker studeren en dromen over wat ik daarmee zou kunnen, maar reële gedachten over solliciteren en werk en verplíchtingen en verantwóórdelijkheden. Rekeningen en belasting en administratie en geen studiefinanciering meer en wat als ik geen baan kan vinden en… help.

Maar naast het help-gevoel kreeg ik ook een wow-gevoel. Ik ben van ‘geen idee hoe lang ik nog moet studeren en hoe mijn toekomst er dan uitziet’ naar het besef gegaan dat ik niet meer zo heel lang hoef te wachten voor ik mijn dromen, mijn gloednieuwe maar perfect passende dromen, kan gaan waarmaken.

Zo kwam het dat ik op een avond na een dag colleges aan een businessplan zat te werken en een lijstje aan het maken was van alles wat ik zou willen doen als soort-van-docent annex aspirant-onderwijsspecialist: bijles, huiswerkbegeleiding, remedial teaching, docentassistentie, NT2-les, leesbevordering… allemaal dingen die me geweldig lijken en die mij misschien wel tot een heel waardevolle onderwijsondernemer zouden maken. En zo kwam het ook dat ik de behoefte voelde groeien om opties voor zelfstandig wonen te verkennen en om kritisch naar mijn financiën te kijken. Iets in mij staat te springen om verder volwassen te worden en te zien wat er op mijn pad komt. Ik kan niet wachten.

Vivian van Leeuwen is derdejaars lerarenopleiding Nederlands. Ze heeft lichamelijke beperkingen. Haar eerder verschenen blogs lees je hier.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

 

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Blog Vivian: Quarter life craze

  1. YES! Goed bezig :). Ik ga je blogs missen. Je bent een voorbeeld hoe je met een positieve uitstraling je studie kunt doorlopen. Je laat goed zien dat het soms ook moeilijk en keihard werken is. Als je gaat werken komt de tweede groeispurt, wacht maar af… 😉

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Recente artikelen

Back to Top