Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 september 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Blog Vivian: Volle kracht vooruit

Gepubliceerd: 9 May 2017 • Leestijd: 1 minuten en 21 seconden • Vivian Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Aan het begin van het schooljaar begon ik vol energie en enthousiasme aan een nieuwe stage, een stage die me in staat stelde om echt te groeien als docent. Intussen handelde ik wat losse eindjes van vakken af en keek ik ernaar uit om vanaf blok 3 weer colleges te volgen met mijn eigen vierdejaarsklasje.

Vivian van Leeuwen

Een maand na de jaarwisseling  werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt: ik werd te beperkt bevonden om goed les te kunnen geven. Geen diploma, geen carrière als docent, een droom aan duigen én de opdracht om een nieuwe koers moeten zoeken.

En nu, aan de start van blok 4, is het einde van het schooljaar alweer in zicht en kan ik met een grote glimlach zeggen dat het goed komt. Er gaat geen lesbevoegdheid komen, maar ik heb wel een plan: een stage waarmee ik het grootste gedeelte van mijn bachelor kan halen. Ik kan een minor gaan volgen, mijn afstudeerscriptie gaan schrijven en ik kan voor een nagenoeg volledig getuigschrift gaan.

Op deze manier kan ik gemakkelijker doorstromen naar een masterstudie en misschien ook wel aan de slag kan als docentbuddy of bijlesdocent. Ik kan weer met volle kracht vooruit, de opleiding afmaken en intussen uitzoeken wat voor docent ik wil en kan zijn. En daar ben ik ontzettend blij mee. Het voelt heel erg goed om weer back on track te zijn wat de opleiding betreft en om deze te kunnen afronden.

De stage die ik nu doe is in het afstandsonderwijs, wat betekent dat ik met feedback en uitleg leerlingen begeleid die vanuit het buitenland via internet aan hun Nederlands werken. En ik hou me bezig met het ontwerpen van opdrachten. Het is een hele andere kant van onderwijs en dat vind ik leuk en leerzaam. En dat het kan, dat de docenten van de HR me deze kansen en begeleiding bieden, is gewoon fantastisch.

Ik ben er de afgelopen tijd heilig in gaan geloven dat tegenslagen niets te maken hebben met wreedheid van het leven, maar met ramen die pas open kunnen gaan als er deuren gesloten worden. Misschien moet het beroep dat het beste bij mij past nog uitgevonden worden, maar ik heb weer alle vertrouwen in mezelf en in mijn toekomst. Ik ga weer met volle kracht vooruit.

Vivian van Leeuwen is derdejaars lerarenopleiding Nederlands. Ze heeft lichamelijke beperkingen.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Blog Vivian: Volle kracht vooruit

  1. Wat gaaf dat het zo aangepakt wordt! succes met het nieuwe perspectief!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top