Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Cmr stapt naar raad van toezicht om afgepakt instemmingsrecht

Gepubliceerd: 18 September 2017 • Leestijd: 1 minuten en 29 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De centrale medezeggenschapsraad (cmr) gaat de raad van toezicht vragen een uitspraak te doen over het in juli afgepakte instemmingsrecht.

Dat maakte voorzitter Berry Stam vanmiddag tijdens de cmr-vergadering, na een korte schorsing, bekend. De cmr gaat contact zoeken met de raad van toezicht, die een gesprek tussen de partijen zal organiseren.

‘Vervelend dat de kwestie tussen ons in blijft liggen’

Collegevoorzitter Ron Bormans maakte in de voorafgaande discussie duidelijk het een goed idee te vinden als de raad van toezicht, of een andere partij, zich over het geschil gaat buigen. ‘Wij staan daar vrij ontspannen in. Want het is vervelend dat de kwestie nu tussen ons in blijft liggen’, stelde Bormans die het zei te betreuren dat studentlid Marjolein Verbeek onder andere vanwege de ‘instemmingsrechtdiscussie’ uit de cmr is gestapt.

De opgestapte student heeft in de ogen van Bormans het begrip ‘ter kennisgeving’ verkeerd geïnterpreteerd. ‘Als de cmr zegt dat ze naar de raad van toezicht wil gaan, dan is het niet aan mij om op dat moment een oordeel te vellen. Dat heeft niets te maken met onverschilligheid ofzo van onze kant.’

De eerste stap om een besluit van het cvb aan te vechten gaat via de raad van toezicht. Als de cmr niet tevreden over is over een uitspraak van de rvt, kan de cmr naar een landelijke geschillenadviescommissie gaan.

Bormans wil dat opgestapt cmr-lid haar besluit heroverweegt

Bormans riep Marjolein Verbeek op om haar besluit te heroverwegen. ‘Ik waardeer de stelligheid waarmee zij opkomt voor het recht van de studenten, dat had ik graag voor de cmr behouden gezien’, reageerde hij op haar besluit om te stoppen.

Tijdens de cmr-vergadering bespraken cmr en Bormans de manier waarop de komende tijd over het bsa, en de hoogte ervan, wordt gesproken. De bedoeling is dat er een intensief debat komt over studiesucces en de rol die met name het bsa daarin speelt. Bormans: ‘Ik wil vooral horen wat mensen ervan vinden die ermee te maken hebben. Schrikt een hoog bsa studenten af? Staat het haaks op inclusiviteit? Als dat zo is, houden we er morgen mee op.’

De uitkomst van dit debat gaat het collegebestuur accepteren, benadrukte Bormans nog maar eens. ‘Als we tot een nieuwe, algemene lijn komen voor het bsa geldt die voor elke opleiding.’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Cmr stapt naar raad van toezicht om afgepakt instemmingsrecht

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top