Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Docent van het jaar: Wie volgt Joyce op?

Gepubliceerd: 8 December 2017 • Leestijd: 0 minuten en 58 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Joyce Buitelaar van de opleiding small business werd begin dit jaar uitgeroepen tot Docent van het jaar 2016. Ze krijgt een opvolger want er is ook dit jaar een Docent van het jaar-verkiezing. Organisator is de studentenraad van de cmr (de sgmr) die studenten oproept om hun favoriete docent voor te dragen.

Joyce Buitelaar met de beker

De voordracht kun je doen via Hint, de intranetpagina van de Hogeschool Rotterdam. De verkiezing verloopt daarmee anders dan de vorige editie toen aan opleidingscommissies werd gevraagd één favoriete docent voor te dragen. Dit jaar worden alle studenten in de gelegenheid gesteld hun favoriet mee te laten dingen naar de titel.

Opleidingscommissies kiezen hun favoriet

‘We willen meer studenten bij de verkiezing betrekken’, motiveert sgmr-lid Willemijn den Herder deze werkwijze. ‘Wel zullen de namen van de docenten die door de studenten zijn voorgedragen naar de opleidingscommissies worden gestuurd. Zij kiezen uiteindelijk één docent per opleiding en schrijven daar een motivatie bij. En uiteindelijk kiest de sgmr de Docent van het jaar.’

Docent die naast de gewone lesstof iets extra’s biedt

De sgmr zoekt bij die keuze naar een docent die passie heeft voor het vak, lessen van hoge kwaliteit geeft, iets extra’s biedt naast de gewone lesstof en problemen van studenten herkent.

Studenten kunnen hun Docent van het jaar tot 20 december opgeven, waarna de opleidingscommissies hun favoriet begin januari doorgeven aan de sgmr. Op of rond 22 januari hoopt de sgmr de nieuwe Docent van het jaar te verrassen met de titel en de beker. Deze docent komt daarna ook in aanmerking voor de landelijke docentverkiezing van het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg).

Hieronder de Docenten van Jaar, van 2016, 2015 en 2014:

Docent van het jaar: ‘Als klein meisje was ik onzeker’

Meneer de Jongh: ‘Ik spreek studenten aan met u’

En de docent van het jaar is… Maurice Scheepers !

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top