Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

En de docent van het jaar is… Maurice Scheepers !

Gepubliceerd: 18 December 2014 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vastgoed en makelaardij-docent Maurice Scheepers is de beste docent van de Hogeschool Rotterdam. Dat vindt een commissie die speciaal voor de docentverkiezing was aangesteld. De verraste Scheepers ontving gisteren de bijbehorende bokaal.

Maurice Scheepers

‘Ik vind het een hele eer!’, reageert de docent op zijn Facebookpagina. Hij kreeg de titel tijdens een kerstbijeenkomst van zijn opleiding.

De docenten die in de race waren voor de titel ‘Docent van het jaar’ waren aangedragen door de onderwijsmanagers van de HR, die allen een oproep hadden gekregen om docenten voor te dragen. Uit de inzendingen selecteerden leden van de sgmr (studentengeleding van de medezeggenschapsraad) zeven docenten. Op basis van een vooraf vastgesteld puntensysteem viel uiteindelijk de keus op Scheepers.

‘Absoluut enthousiasme’
‘Dit vanwege zijn absolute enthousiasme voor het vak maar ook voor zaken buiten de klas’, stelt sgmr-lid Arthur Mayer. ‘Meneer Scheepers begeleidt ook de studieverenigingen op de locatie Academieplein en maakt studenten er enthousiast voor. En als je persoonlijke problemen hebt, kun je ook bij hem terecht.’

Mayer vindt dat ook de andere genomineerden het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. De andere zes waren Edwin Langstraat (logistiek en technische vervoerskunde, hij werd tweede), Chris van Dijke (lerarenopleiding maatschappijleer), Annemarie Du Burck (fiscaal recht en economie), Clemens Peters (elektrotechniek), Gerben Nieuwenhuize (technische bedrijfskude) en Kees van Kranenburg (bouwkunde).

Jos van Nierop

Update: Geen landelijke docenttitel voor Maurice Scheepers
Maurice Scheepers, docent van het jaar op de HR, wordt niet de beste docent van Nederland. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) organiseert die landelijke verkiezing en maakte vandaag (19 december) de vijf genomineerden bekend. Het zijn docenten van de Technische Universiteit Delft, Tilburg University, de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten, Fontys hogescholen en de Haagse Hogeschool. Op 17 januari zal minister Bussemaker na colleges van de vijf docenten de prijs uitreiken aan de Docent van het Jaar hoger onderwijs.

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to En de docent van het jaar is… Maurice Scheepers !

 1. Top. Naar mijn ogen de meest enthousiaste, gemotiveerde en behulpzame docent die er rond loopt. Docent van de eeuw is naar mijn inzien meer op z’n plek!!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top