Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Zwart logo Profielen

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Een laptop kopen met hogeschoolservice

Gepubliceerd: 12 September 2017 • Leestijd: 2 minuten en 1 seconden • Nieuws

Op locatie Academieplein is een laptopproject gestart. Studenten en medewerkers kunnen bij het bedrijf Misco een laptop aanschaffen met een serviceabonnement dat op school door ICT’ers van de HR wordt uitgevoerd.

In overleg met vakdocenten zijn HP-laptops samengesteld die het meest geschikt zijn voor de bewuste opleidingen. Er worden twee verschillende laptops aangeboden, een zogenoemd instapmodel (de HP Probook 440 G4) en een high-end model (HP ZBook 15G4). Ze kosten de student resp. 806,00 en 1.396,00 euro.

Als een reparatie lang duurt, krijg je een leenlaptop

‘Het voordeel van deze constructie is dat de studenten heel goede machines kunnen aanschaffen tegen zeer gereduceerde tarieven en dat de service heel goed is’, vertelt Frank Verschoor, manager bedrijfsvoering op locatie Academieplein. ‘Zo kan er een leenlaptop beschikbaar gesteld worden als de reparatie langer dan een aantal dagen gaat duren. Daarnaast zijn de specificaties in goed overleg met de computerexperts van de opleidingen opgesteld en kan de student op de site precies zien welk type voor zijn opleidingen het meest geschikt is. Miskopen zijn dus niet meer aan de orde.’

Vergelijkbare laptops kosten, inclusief de service, in de winkel resp. zo’n 1.400,00 en 2.200,00 euro, vertelt Verschoor.

Ben je beter uit bij de MediaMarkt?

Maar zijn bijvoorbeeld de HP Thinbook 14 en de MSI GP62M, voor minder geld verkrijgbaar bij de MediaMarkt, dan niet vergelijkbaar? Verschoor en Frank Picard, beide manager services bij de dienst FIT van de HR, vinden van niet.

Picard: ‘Je vergelijkt laptops die ongeveer even hard rijden, maar wel intern verschillend zijn. De HP heeft in elk geval een langere levensduur dan een laptop van MSI en ook de garantievoorwaarden zijn beter. We hebben daarnaast goed gekeken wat ze bij de opleidingen nodig hebben, en dat vertaald naar zwaardere desktops. In diezelfde categorie hebben we gezocht naar laptops, en die getoetst op ons netwerk. Die bieden we nu tegen een scherpe prijs aan.’

De hogeschool heeft geen financieel belang bij de verkoop, vertelt Verschoor. Studenten schaffen de laptop aan bij Misco Solutions en niet bij de HR. Verschoor: ‘De student is ook niet verplicht om de laptop via Misco te kopen, ze kunnen ook elders terecht, net als met boeken.’

Mogelijk wordt er later nog een lichter type laptop aangeboden

Het project is gestart in samenwerking met de opleidingen van Academieplein maar ook andere studenten en medewerkers kunnen ze kopen. ‘Wellicht worden in de toekomst andere opleidingen van de HR opgenomen in het overzicht, zodat ook die studenten kunnen zien welke laptop voor hun opleiding het meest geschikt is’, vertelt Verschoor. ‘Om die reden wordt er mogelijk ook nog een derde, lichter type laptop aan de lijst toegevoegd; de specificaties van de huidige laptops zijn opgesteld vanuit de wensen van de meer technische opleidingen.’

Het aanbieden van laptops staat overigens los van het afsluiten van computerlokalen buiten de ingeroosterde lesuren. Daartoe werd vlak voor de zomer besloten. Die lokalen zijn ook nu niet altijd beschikbaar, vertelt Verschoor. ‘Het is niet zo dat de studenten niet in de computerzalen mogen komen, alleen is dit altijd onder begeleiding en toezicht van een docent. Dat kan een reguliere les zijn of wanneer studenten zelfstandig aan projecten werken. Wat we niet meer doen, is de computerzalen zomaar de gehele dag zonder toezicht openstellen.’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Een laptop kopen met hogeschoolservice

 1. Echt een mooie aanbieding en een super fijne machine (high-end). We zijn er afgelopen zomervakantie druk mee bezig geweest om het voor elkaar te krijgen en daar ben ik best een beetje trots op. Let op de actie loop tot 31-12-2017.

 2. Inderdaad een hele mooie aanbieding maar wat mij wel wat zorgen baart is het feit dat het bedrijf Misco veel slechte recensies heeft op internet. Ik zie daar op review sites en op de Facebook pagina van het bedrijf zelf veel klachten van mensen die de door hen bestelde producten niet krijgen, zaken zijn niet op voorraad terwijl de site zegt van wel en het bedrijf zou zeer slecht te bereiken zijn voor klachten.
  Ben benieuwd of deze geluiden ook bij de HR bekend waren toen men in zee ging met Misco?

 3. Die ervaring heb ik niet. We hebben zeer nou contact over de gang van zaken. Wat wel zo is is dat de laptop’s per badge besteld worden. Als een badge op dreigt te raken dan worden er nieuwe besteld. En dan kan de wachttijd oplopen. Op de website geven ze zich zelf 3 weken voor aflevering en dat hebben ze tot nu toe altijd waar gemaakt. Als er problemen optreden dan zullen we natuurlijk direct aan de bel trekken bij Misco. Die beantwoorden mijn vragen binnen een dag.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Back to Top