Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Een studentenhap, maar dan lekker

Gepubliceerd: 29 September 2017 • Leestijd: 1 minuten en 29 seconden • Jonathan van Noord Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Studenten hebben geen geld om uit eten te gaan, wordt weleens gezegd. Onzin, als je het mij vraagt. Studenten willen best uit eten, maar dan moeten ze wel waar voor hun geld krijgen. Daarom tips voor een lekkere studentenhap*.

collage foto's van gerechten

*de criteria:

De prijs voor een maaltijd ligt niet hoger dan 15 euro.
De keuken is buitenlands, want dat prakkie kun je zelf nog wel maken.
Het liefst geen keten, maar een kleine zelfstandige. Wel zo sympathiek!

Boterzachte kip bij Tandoor 104

India op twintig vierkante meter. Dat is de omschrijving van het piepkleine zaakje Tandoor 104 in de Hofbogen. Als de geur van oosterse kruiden je al niet aan India doet denken, dan zorgt de loeihete tandoor-oven er wel voor dat jij je voor even in Mumbai waant. In de zaak zelf zijn een paar kleine tafeltjes, maar je kunt ook aanschuiven bij een van de picknicktafels op het terras.
Over het eten kunnen we kort maar krachtig zijn: Je eet wat de pot schaft, bestaande uit een voorgerecht en een rijkgevulde schaal als hoofdmaaltijd. Het menu wisselt, maar je kunt denken aan een linzensoep met naanbrood en raita, waarna je als hoofdschotel voor vega, vis of vlees kiest. De laatste variant heeft mijn voorkeur want je wilt natuurlijk wel de kip uit de tandoor geproefd hebben. Die is boterzacht en lekker op smaak; niet te vergelijken met een sateetje. Helaas is de inktvis een tikkeltje taai, maar de verschillende groentes en chutneys maken het meer dan goed. En dat voor 15 euro.

Insulindestraat 104

Betaalbare broodjes en pasta’s bij Mangiare

Een Italiaan mag natuurlijk niet ontbreken en Mangiare is een van de betere Italianen in Rotterdam. Beide vestigingen zijn sfeervol ingericht en op de dagelijks wisselende menukaart vind je betaalbare belegde broodjes en salades voor de lunch en pasta’s en lasagnes voor het diner. Als ie op de kaart staat, is de lasagne met porcini (eekhoorntjesbrood) een absolute aanrader. Want wil je Italië in één gerecht vangen, dan gebeurt dat met dit op het oog doodeenvoudige gerecht. Ook lekker, maar machtig: de pasta die wordt klaargemaakt ín een Parmezaanse kaas. Let wel op dat het nogal eens druk is, dus reserveren is handig.

Van Oldenbarneveltstraat 150/Pannekoekstraat 93a

Budget

Is 15 euro toch wat te veel voor je studentenportemonnee, ga dan echt budget in The Student Hotel (6,95 voor een maaltijd) of gouwe ouwe Café Stalles, waar de goedkoopste pizza 3,50 kost.

The Student Hotel, Willem Ruyslaan 225
Café Stalles, Nieuwe Binnenweg 11a

 

Jonathan van Noord

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top