Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Er is weer een nieuw Profielen Magazine

Gepubliceerd: 21 November 2017 • Leestijd: 1 minuten en 13 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het nieuwe Profielen Magazine ligt op alle HR-locaties in de bakken en is online te lezen. Op de cover schitteren de zes studenten die de hitgame We Were Here maakten. We gingen bij ze langs om te kijken hoe het met ze gaat. (Spoiler: Goed!)

Zes HR-studenten maakten tijdens hun minor de game We Were Here. Het spel werd meer dan 656.000 keer gedownload, een hit! Nu zijn ze samen de game start-up Total Mayhem Games begonnen en in een kelder aan de Veerhaven werken ze aan een vervolg: We Were Here Too.

Docent Geoff van den Ouden (docent van de minor game design and development en software architect) vindt het bijzonder dat de studenten zich met hart en ziel in deze start-up hebben gestort: ‘Na de minor begint meteen het afstudeertraject. Deze studenten zijn bereid geweest flinke offers te maken. Slechts een van hen is al afgestudeerd. De rest heeft dat uitgesteld omdat het niet te combineren was met het opzetten van hun studio’.

Het hele verhaal over Total Mayhem Producties lees je hier.

In dit nummer staat een mooi interview met expertdocent en pedagoog Jean Marie Molina. Ze is expert op het gebied van studiesucces en heeft in vijf jaar tijd honderden studenten van vier verschillende instituten gecoacht met haar tough love-methode. Een methode die studenten van ‘ik kan het niet’ richting ‘ik kan het wel’ beweegt. En dat gaat bijna altijd gepaard met tranen én een diploma.

Heb je moeite met het lezen en interpreteren van wetenschappelijke artikelen? Wetenschapsjournalist Hans van Maanen schreef een stappenplan waarmee zelfs de meest onervaren lezers aan de slag kunnen. In zes stappen kan je het leestempo snel opvoeren en zelf bepalen of een onderzoek zinvol of onzinnig is.

Natuurlijk staat in dit nummer ook weer een Uit in Rotterdam waarvoor Jonathan op zoek ging naar de lekkerste soep om de herfstkou uit de botten te verdrijven. Lieve Tosca geeft advies aan Han Solo die z’n collega’s ontloopt in het ov. En Bart Bijl heeft een pittige mening over de Keuzegids 2017.

Het digitale Profielen Magazine lees je hier.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top