Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Josche zoekt kerstkaarten voor eenzame ouderen

Gepubliceerd: 11 December 2017 • Leestijd: 0 minuten en 59 seconden • Wie ben jij dan? Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Social work-student Josche Besems (28) ziet het levendig voor zich: Een eenzame oudere die alle kerstdagen alleen in een klein kamertje uitzit. Achter de spreekwoordelijke geraniums en starend naar een lege deurmat. Dat kan echt niet, vindt ze.

Daarom hoopt ze volgend jaar een ouderenkerstdiner te organiseren en begint ze dit jaar alvast met 200 kerstkaarten naar eenzame ouderen te versturen. Ze doet dit samen met haar klasgenoot Daphne Kanselaar die meteen enthousiast was over het idee. Ze beginnen met het inzamelen van kerstkaarten door het plaatsen van bakken in docentenkamers op vijf verschillende locaties van de hogeschool. ‘Ik hoop hiermee 200 kaarten te verzamelen, zo’n 40 per locatie.’

Dan moeten de kaarten natuurlijk nog wel beschreven worden. ‘Daarbij is alle hulp van docenten en studenten welkom. We gaan op locatie Museumpark mensen werven om een kaartje vol te pennen. Iedereen mag zelf weten wat ie erop zet. Zo wordt elke kaart uniek.’ Zorginstelling Aafje bezorgt de kaarten vervolgens bij de ouderen op de deurmat.

Zelf stuurt Josche eigenlijk nooit kerstkaarten naar vrienden en familie. ‘Ik heb niet zo veel met kerst.’ Maar voor de eenzame ouderen maakt ze graag een uitzondering. Volgend jaar wil ze groter uitpakken en subsidie aanvragen, zodat er nog veel meer kaarten verstuurd kunnen worden.

 

Wil je een kerstkaart doneren? Houd dan je mail en docentenkamer in de gaten of ga naar de site van Dreamworkers voor meer info. Het inzamelen gaat op maandag 11 december van start. En let er dan wel op dat je geen kaart inlevert waar bijvoorbeeld op staat ‘en een gelukkig 2014’. Want ‘dat is natuurlijk een beetje shabby’. 

Tekst: Zoë Cozijnsen
Foto: Rogier Maaskant

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Josche zoekt kerstkaarten voor eenzame ouderen

  1. Hoi Josche,

    Ik heb een aantal kaarten bij elkaar gesprokkeld waar zou ik deze aanstaande vrijdag kunnen inleveren?
    Alvast bedankt.

    Tom S

  2. Op locatie Museumpark zijn de kaarten in te leveren bij het frontoffice van ISO (ML02.133) en in de docentenkamers ML02.356 en ML03.338.

  3. Mogen het ook zelfgemaakte kaarten zijn? En moet er een envelop bij?
    Ik geef les aan een groep 6 (28 leerlingen) en het lijkt mij wel een interessant project om aan mee te doen.

  4. Mooie actie. Maar het zijn niet alleen ouderen die eenzaam kunnen zijn.

  5. Hallo,

    Tot wanneer kunnen kaarten ingeleverd worden? En mogen de kaarten ook al beschreven ingeleverd worden?

    C

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top