Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Zwart logo Profielen

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Neem je de trap? Dan krijg je korting op een appel of een broodje

Gepubliceerd: 15 June 2017 • Leestijd: 1 minuten en 30 seconden • Nieuws

In het restaurant van Césant in de kantine op locatie Academieplein krijg je binnenkort korting op gezonde producten. Voorwaarde: je moet aantonen dat je op de locatie trappenloopt en niet met de lift gaat. Dat is het resultaat van een ‘uit de hand gelopen’ project van drie studenten.

Andry, Jeroen en Ruben testen een scankastje
Andry, Jeroen en Ruben (v.l.n.r.) testen een scankastje

‘Wij zagen op locatie Academieplein de trend dat steeds meer mensen de lift namen’, vertelt Ruben Kok, tweedejaars industrieel productontwerpen (ipo). ‘Terwijl de meesten fit genoeg zijn om de trap te nemen. Bovendien is bewegen goed voor zowel je mentale als fysieke gezondheid.’

Het belonen van traplopen

Tijdens een internationaal project bedacht en ontwierp hij daarom, samen met studiegenoot Andry van Komen, een systeem waarbij je wordt beloond als je met de trap gaat. Informaticastudent Jeroen Meijer werd erbij gehaald voor de hard- en software.

Hoe werkt het? Tijdens de pilot kun je bij de grote trap op locatie Academieplein (rechts van de ingang) je studenten- of medewerkerspas langs een scanapparaatje halen. Deze zogenoemde units komen op de drie verdiepingen bij de trap te hangen, per verdieping kun je 1 punt verdienen. Jeroen: ‘Je kunt niet meteen meerdere keren achter elkaar scannen, er zit een interval van 3 minuten tussen.’

Voor meer punten neem je de trap naar boven of beneden

Om het traplopen te stimuleren was het aanvankelijk de bedoeling de scankastjes halverwege de trappen te hangen maar het plaatsen daarvan, met kabels, bleek te kostbaar. ‘Maar voor meer punten moet je toch naar boven of beneden’, reageert Jeroen.

Heb je voor 25 of 50 punten trappengelopen, dan kunnen die punten er bij een scanapparaat bij de kassa van Césant worden afgehaald. In ruil daarvoor krijg je korting op een gezond product.

Een bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl

Als je 25 punten inlevert, kost een appel of banaan je bijvoorbeeld niet 65 maar 40 cent. Een warm broodje van de dag van kok Jan (‘Een broodje van Jan’) kost je met 50 traplooppunten niet 4,25 maar 2,50. Césant wil graag een positieve bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl en hoopt uiteraard ook dat de actie meer klanten oplevert.

De pilot start aanstaande september, bij het begin van het nieuwe studiejaar. Mocht de testfase een succes zijn, dan kunnen studenten en medewerkers mogelijk ook op andere hogeschoollocaties gaan traplopen voor punten. Aan Jeroen, Ruben en Andry (de twee laatsten acteren in het promotiefilmpje) zal het niet liggen.

Jos van Nierop

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

6 Responses to Neem je de trap? Dan krijg je korting op een appel of een broodje

 1. Uitkjjken dat het niet gaat doorslaan, Het moet wel leuk blijven. Ik neem zelf vaak de trap, maar dat maakt mij echt geen beter mens dan liftpakkers.

 2. Leuk initiatief, ik ben benieuwd wat er gebeurt. Zo meteen wordt het zo druk op de trap dat ik mijn appel wel in de lift eet! 😉

 3. Leuk bedacht. Nu loop ik iedere werkdag 1 x naar boven naar de 11e verdieping op de Rochussenstraat. Er zijn al een paar collega’s die ‘meelopen’. Er zijn vast nog collega’s en studenten die nog hoger ‘klimmen’. Kunnen wij ook punten verdienen? Nee hoor. Hoeft niet. Ik hoop wel te horen of dit gaat werken.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Back to Top