Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 september 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Spijbelen voor Feyenoord-huldiging? Je eigen verantwoordelijkheid

Gepubliceerd: 1 May 2017 • Leestijd: 0 minuten en 34 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Oké, je mag de goden niet verzoeken maar komende maandag – en anders de maandag erna – wordt kampioen Feyenoord gehuldigd op de Coolsingel. Mag je dan school skippen en dus spijbelen? Tot op zekere hoogte is dat je eigen verantwoordelijkheid, reageert collegevoorzitter Ron Bormans.

‘Onderwijs gaat voor alles, zelfs voor een kampioenschap van Feyenoord’, stelt Bormans. ‘Maar als lessen en dergelijke niet verplicht zijn, moeten studenten zelf beoordelen of vanuit studievoortgang een eventuele afwezigheid verantwoord is. Studenten hebben een eigen verantwoordelijkheid in deze.’

Geen toetsen

Bestuurders van Rotterdamse basis- en middelbare scholen hebben al uitgesproken om verzoeken om de huldiging bij te wonen te honoreren, maar alleen ‘als het rooster het toelaat en er geen toetsen, examens of andere verplichten onderdelen zijn’, zegt bestuurder Marc Otto van LMC-middelbare scholen in AD Rotterdams Dagblad.

De Hogeschool Rotterdam stelt zich, zegt Bormans, altijd neutraal op als het gaat om maatschappelijk, sportieve en politieke kwesties. De collegevoorzitter: ‘We zijn een veelvormige gemeenschap, waarbij je zelfs in deze kwestie niet moet uitsluiten dat mensen hier verschillend over denken.’

Jos van Nierop
Foto Mike Lien / Flickr

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Spijbelen voor Feyenoord-huldiging? Je eigen verantwoordelijkheid

  1. Ik ben het helemaal eens met Bormans, het is de eigen verantwoordelijkheid van de student. “Spijbelen” is typisch zo’n woord dat je gebruikt van toepassing is op de middelbare school, en niet in het hoger onderwijs.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top