Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Waarom Kenville ‘s avonds op de HR leert voor z’n toets

Gepubliceerd: 3 October 2017 • Leestijd: 1 minuten en 30 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Dat doe je toch thuis? Of overdag tijdens een tussenuur? Nee, studeren doet Kenville, eerstejaars international business & management studies, deze avond op de hogeschool. Hij maakt gebruik van de door Student aan Zet geïntroduceerde studieavonden.

Studieavond met Kenville en Fransis

‘Maandagavond studieavond’ vindt plaats in het taalcentrum, een lokaal op de eerste verdieping van de locatie Museumpark. De avond, van 16:00 tot 20:00 uur, is bedoeld voor studenten die even rustig willen studeren. Vorige week maandag was de eerste avond van het studiejaar en toen was er slechts één student, net als Kenville de enige is.

In de kwartalen 2 en 3 is het drukker

Namens Student aan Zet is Frensis er voor de begeleiding. ‘In kwartaal 1 en 4 zijn deze avonden niet zo goed bezocht, in kwartalen 2 en 3 wel’, vertelt Frensis over de eerdere avonden op locatie Rochussenstraat. ‘In het tweede kwartaal heb je een beeld hoe je ervoor staat, in het derde moet je er helemaal voor gaan en het vierde is het moment soms al geweest.’

Maar waarom begeleiding als je hier komt om rustig te studeren? Frensis: ‘Als Kenville bijvoorbeeld een stuk uittypt, kan ik kijken hoe de flow van de tekst is, en of de indeling en de grammatica goed zijn. De inhoud kan ik niet echt beoordelen want ik studeer zelf fysiotherapie. Ik ben vierdejaars.’

Thuis ga je eten maken en tv kijken

Kenville is naar de studieavond gekomen na een mail van Antuba, het mentoraat voor studenten uit het Caribisch gebied van Nederland. Het idee voor een studieavond komt van Antuba maar de studieavonden staan op dit moment open voor alle studenten van de Hogeschool Rotterdam.

Aanleiding voor Kenville om op school te gaan studeren is de formatieve toets die volgende week op hem wacht. ‘Thuis ga je wel beginnen met studeren maar als je honger krijgt ga je eten maken, en erna tv kijken. En daarna word je lui. Hier blijf je toch meer geconcentreerd.’

Twee hoofdstukken uit Principles of Marketing

Doel van vanavond is twee hoofdstukken uit het boek Principles of Marketing. Kenville: ‘Ik ga twee hoofdstukken doornemen en daar samenvattingen van maken.’

Aanvankelijk zou ook een klasgenoot van Kenville naar de studieavond komen. ‘Ik heb ‘m gebeld maar hij heeft niet gereageerd’, vertelt de eerstejaars. ‘Ik denk dat ie ligt te slapen…’

Jos van Nierop

De komende studieavonden vinden plaats op 9 en 23 oktober van 16:00 tot 20:00 uur in het taalcentrum (MP H01.041) op locatie Museumpark.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Waarom Kenville ‘s avonds op de HR leert voor z’n toets

  1. Geweldig initiatief, waarom niet voor alle lokaties? Zelf zou ik er vaak gebruik van (willen) maken.

  2. Ik denk dat dit enkel success heeft op een bepaald aantal locaties. Wijnhaven 107 bijvoorbeeld is over het algemeen na 18.00 best uitgestorven, waardoor enkel het organiseren van een stil moment het niet zal worden. Ik zie hier wel kans in, althans op mijn locatie, als bijvoorbeeld peercoaches en/of docenten hierbij betrokken worden. Een moment om te studeren in rust, met de mogelijk tot het stellen van vragen.

  3. Het doet ons goed om te lezen dat het potentie heeft.
    Vanuit Student aan Zet willen we het ook graag op meerdere locaties organiseren.
    Wat vinden jullie van de frequentie?
    Alvast bedankt voor de input;)

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top