Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Geke is 21 en vierdejaars verloskundestudent. In haar blogs schrijft ze over de avonturen van een verloskundige (in opleiding). Geke’s eerdere blogs lees je hier. Meer Geke? Je kan haar ook volgen via haar Life of a midwife Facebookpagina.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

600 aanmeldingen, 60 plekken

Gepubliceerd: 20 September 2018 • Leestijd: 1 minuten en 29 seconden • Geke

Als bestuurslid van de studievereniging was ik bij het introductiekamp. De blijdschap van de nieuwe studenten herinnerde me aan mijn eigen selectierondes.

Wat was die selectietijd spannend. Er waren 600 aanmeldingen en slechts 60 plekken. In 2015 bestond de eerste ronde uit een toets van 40 vragen en alleen de 120 mensen met het minste aantal fouten gingen door naar de tweede ronde. Tussen m’n examens van de middelbare school door stampte ik de opgestuurde literatuur over subfertiliteit en de menstruele cyclus. Het bleken later de eerste hoofdstukken van het boek Praktische Verloskunde, de Bijbel van jaar 1.

De brief met de uitslag werd verwacht in de voorjaarsvakantie. En omdat we zelf op wintersport waren, kreeg ik de beste vriendin van mijn moeder zover om elke dag de post bij ons thuis te checken. Op zaterdag, terwijl we aan de glühwein en warme chocomel zaten, ging de telefoon. De brief was binnen en ik was door. Wat een opluchting!

De tweede ronde was veel persoonlijker. In groepjes van vijf kregen we verschillende individuele en groeps opdrachten. Ik had uitgeplozen hoe ik mijzelf het beste kon presenteren en besloot de leiding te nemen bij de groepsopdracht. Hilarisch achteraf, want ik had absoluut geen verstand van de opdracht die we kregen. Maar het plan werkte wel.

Van de individuele onderdelen weet ik vooral nog dat ik ontzettend veel heb gepraat. Ik moest immers laten zien dat ik alles in huis had om een goede verloskundige te worden. Ik herinner mij vooral het gekke sfeertje dat er hing. Je wist dat de mensen uit deze groep je medestudenten konden worden, maar toch was het ieder voor zich. De helft moest immers afvallen.

Eind april zat ik met twee vriendinnen in de aula van mijn middelbare school, toen mijn moeder belde: ‘Geek, je brief is binnen en ik kom er NU aan!’ Nog geen tien minuten later stond ze voor school te zwaaien met een grote witte envelop. Gespannen nam ik plaats op de bijrijdersstoel. Er zat maar één A4’tje in de grote envelop. Kon dat wel iets goeds betekenen?

Ik scheurde de envelop open en mijn blik viel meteen op die ene zin. ‘Je bent één van de 60!’, pronkte met grote, dikgedrukte letters op het witte papier. YES, het was gelukt! Van de verdere lessen die dag heb ik niet meer zoveel meegekregen.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top