Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Luka (20 jaar) is vierdejaars bedrijfskunde MER en doet haar minor bedrijfskunde/management en duurzaamheid in Chicago, Amerika. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

622 pagina’s Engelse tekst leren voor één tentamen

Gepubliceerd: 10 December 2018 • Leestijd: 1 minuten en 36 seconden • Luka

Het einde van mijn study abroad-avontuur is in zicht. Volgende week zijn mijn laatste tentamens en daarna ben ik klaar in Chicago. Ik bereid me nu voor op een enorm tentamen. Ik moet 23 hoofdstukken stampen, 622 pagina’s!

Ik herinner me als de dag van gisteren dat ik op het vliegtuig naar Chicago stapte om aan de Northeastern Illinois University te gaan studeren en nu is het einde van mijn periode in Amerika alweer in zicht. Het gaat zo snel. Ik heb wel weer zin om lekker thuis te zijn en kerst te vieren met mijn familie, maar eerst moet ik nog even m’n tentamens halen.

Aan al de examens ben ik ondertussen wel gewend. Ik heb er nu veel meer dan op de HR. Hier wordt na vijf weken al getoetst, op de HR is dat pas in week negen van iedere onderwijsperiode. En bij één vak heb ik zelfs tussen de examens door nog assessments en quizjes. Dat werkt goed om te ontdekken of je stof goed kent.

De laatste examens zijn over het algemeen niet veel moeilijker dan de eerdere examens, maar tegen het vak Conservation of Natural Resources zie ik wel op. Het is een pittig vak omdat het heel breed is en over alle duurzaamheidsonderwerpen gaat die je maar kan bedenken. Het boek is heel gedetailleerd en er zitten ook wel redelijk wat technologische termen in. Ik heb er al veel tijd in gestoken en nu moet ik dus al die 23 hoofdstukken grondig bestuderen. Dat ga ik sowieso niet redden, omdat het me wegens de taal net wat meer tijd kost. Maar ik doe wel m’n best zoveel mogelijk stof tot me te nemen en samenvattingen te maken, zodat ik in ieder geval de hoofdlijnen ken.

Sommige studenten bereiden zich voor door de powerpointpresentaties van de lessen uit hun hoofd te leren. Of door goed op te letten bij de exam review, het moment waarop de docent vertelt wat je allemaal moet weten voor het examen. Maar dat is voor mij niet genoeg om zo’n toets in één keer te halen. En dat moet hier dus wel, want herkansingen bestaan niet. Als je een toets mist, mag je zelfs het examen niet meer maken. Dat is heel anders dan in Rotterdam, waar je voor elke toets twee kansen per jaar hebt.

Gelukkig zijn de twee bedrijfskundevakken die ik volg goed te doen, omdat ze overeenkomen met de vakken die ik op de HR volgde. Daar hoef ik dus minder tijd in te steken. Dat is ook wel fijn met alle afscheidsfeestjes die nu gegeven worden…

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top