Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Code rood: onderwijs gaat door, maar wees voorzichtig

Gepubliceerd: 18 January 2018 • Leestijd: 1 minuten en 14 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het KNMI heeft code rood afgegeven voor de westerstorm die nu over het land trekt. Tot 14:00 uur waait het gevaarlijk hard. Het onderwijs op de hogeschool gaat gewoon door. Let op je eigen veiligheid!

Code rood, weerplaatje KNMI
De Hogeschool Rotterdam laat het onderwijs ondanks de code rood gewoon doorgaan, maar adviseert studenten en medewerkers wel voorzichtig te doen: ‘Wij adviseren iedereen om voorrang te geven aan je persoonlijke veiligheid. Voel je vrij om daarin je eigen afweging te maken. Let ook op updates van je eigen instituut.’

Op locatie Pieter de Hoochweg is ook wat schade, maar de situatie lijkt onder controle.

Erasmus Universiteit

Op de Kralingse Zoom, bij de Erasmus Universiteit, kunnen mensen zich nauwelijks staande kunnen houden op de campus.

Universiteit van Amsterdam

Andere onderwijsinstellingen hebben meer last van de wind. Het Science Park van de Universiteit van Amsterdam wordt momenteel ontruimd, omdat er een dak van een gebouw is gewaaid.

De Radboud Universiteit twittert: ‘Ga niet op reis, en kom dus ook niet naar de universiteit als dat niet strikt noodzakelijk is.’ Bij Inholland en de Universiteit Utrecht gaan tentamens in principe gewoon door, maar wie er niet is kan de toets later inhalen.

Vliegende dakpannen op de Utrechtse Uithof

Hoogleraar Ingrid Robeyns van de Universiteit Utrecht ziet vanuit haar werkkamer de dakpannen door de lucht vliegen en ‘met een smak op de grond in stukken uiteenspatten. Het is afgezet, maar toch blijven er studenten door de straat lopen, wellicht zich niet bewust van de risico’s.’

Volgens het KNMI zwakt de storm in de tweede helft van de middag af.

Tekst: HOP
Beeld: KNMI

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Code rood: onderwijs gaat door, maar wees voorzichtig

  1. Tweede misser van het bestuur in korte tijd. Sommige mensen konden niet meer naar huis omdat de treinen niet reden vanwege code rood. Vergelijkbaar met de sneeuwproblemen van eind vorig jaar. Ach, in het ergste geval verongelukken een paar studenten omdat ze naar school moesten…

    Hopelijk is iedereen veilig thuis gekomen.

  2. Absoluut mee eens. 99% van de Hogeschool bestaat uit mensen: medewerkers, studenten. Code rood betekent: je loopt gevaar buiten. Dan zou elke zich verantwoordelijk voelende werkgever (die niet juist voor veiligheid voor anderen moet zorgen politie, e.d.) zijn medewerkers vooral veiligheid moeten bieden. Code rood: niet meer naar school komen.
    Stel nu toch eens dat zoals de student hierboven terecht aangeeft, er een medewerker blijvend invalide raakt door een stormgerelateerd ongeluk omdat hij/zij uit een soort plichtsgevoel toch naar de HR komt omdat er ook studenten kunnen komen, dankzij deze opstelling van bestuur. Kun je daar dan als bestuurder onverschillig bij blijven? Of ijverige studenten die vanuit een gelijksoortige mindset “niet zo kinderachtig, gewoon gaan” ernstig gewond raken? Eigen verantwoordelijkheid? Hmm…

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top