Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Luka (20 jaar) is vierdejaars bedrijfskunde MER en doet haar minor bedrijfskunde/management en duurzaamheid in Chicago, Amerika. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

De eerste dagen in Chicago waren een domper

Gepubliceerd: 24 September 2018 • Leestijd: 1 minuten en 34 seconden • Luka

Mijn kennismaking met Chicago was niet zo’n succes. Het was spannend en vermoeiend. Ik vroeg me af of ik wel de juiste keuze had gemaakt om hier de komende maanden te gaan studeren. Gelukkig werd het beter toen ik m’n medestudenten ontmoette.

Een paar dagen voordat m’n collegejaar begon, vloog ik naar Chicago O’Hare International Airport. Ik had ervoor gekozen on mijn minor niet in Nederland te doen, maar aan de Northeastern Illinois University in Chicago.

De eerste nachten in de stad sliep ik in een hostel met zeven andere meiden op één kamer. Het ontbijt was karig, maar de locatie was top. Midden in de loop, dat is de naam voor het centrum hier. De metro heet hier de L-Train, een afkorting voor ‘elevated’, omdat de metro boven je rijdt en je dus onder de metro door kan lopen. Onwijs gaaf.

Foto van blogger Luka in ChicagoDe eerste dag ben ik in mijn eentje door de stad gelopen en die ervaring was bizar. In mijn woonplaats Woerden is alles groen en is er veel laagbouw. Vanuit mijn hostel liep ik zo tegen het Chicago Theater aan en daarna kwam ik bij de Chicago River met al zijn bruggen en aangrenzende hoge gebouwen. Het verschil was nogal groot.

Ondanks dat er veel te ontdekken viel, vond ik het niet fijn om alleen in deze immens grote stad te zijn. Eerlijk gezegd dacht ik ook af en toe: Wat doe ik hier? Gelukkig mocht ik de volgende dag al naar de campus van de universiteit waar ik twee Belgische meiden ontmoette met wie ik weer even Nederlands kon praten. Dat was een opluchting.

Na het administratief op orde te hebben gemaakt, gingen we onze kamer bewonderen. Nou ja, bewonderen… mijn kamer was vies en mijn kamergenoten waren onduidelijk over hoe lang ze hier nog zouden blijven. Gelukkig mocht ik uiteindelijk mijn kamer wisselen en in m’n nieuwe kamer voelde ik me meteen thuis.

Na de introductiedag met 50 internationale studenten van over de hele wereld hebben we een deep dish pizza gegeten (dé Chicago-pizza met dikke bodem), het jazzfestival bezocht, een paar highlights downtown bekeken en zijn we naar het strand gegaan. Samen de stad ontdekken vind ik veel leuker, omdat je dan je ervaringen kan delen.

Mijn cultuurshock valt reuze mee in tegenstelling tot de Zuid-Koreaanse en Japanse studenten hier die de VS vooral waarderen om zijn vrijheid. Ik vind de mensen hier onwijs behulpzaam en het Engels spreken is wennen, maar heel leerzaam. En dat het eten hier niet zo gezond en vers is als in Nederland, neem ik op de koop toe.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top