Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Zwart logo Profielen

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Er is weer een nieuw Profielen Magazine

Gepubliceerd: 12 February 2018 • Leestijd: 1 minuten en 15 seconden • Nieuws

Het nieuwe Profielen Magazine ligt op alle HR-locaties in de bakken en is online te lezen. Op de cover staat Duygu Yildirim, HR-docent én nummer 3 van de PvdA Rotterdam.

Portret van Duygu Yildirim

Er staan meerdere HR-medewerkers en studenten op de kieslijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, maar de opvallendste is Duygu Yildirim. Uit het niets is ze de nummer 3 van de PvdA. Een mooie plek voor een vrouw die de (gemeente)politiek al jaren goed in de gaten houdt. Duygu : ‘Mijn interesse voor de politiek is er altijd geweest. Ik volg alles in de media: Nieuwsuur, het vragenuurtje en De Nieuwe Maan. De samenleving, letterlijk de manier waarop wij met elkaar samenleven, fascineert mij. Daarom ben ik rechten gaan studeren en was ik in 2014 kandidaat-gebiedscommissielid voor Feijenoord. In die rol adviseer je vanuit je eigen wijk het stadsbestuur en ik vond het goed om op die manier bij te dragen. Helaas ben ik toen niet gekozen.’

Je leest het hele interview met Duygu hier.

Werkt feedback wel?

In het magazine staat een lang verhaal over feedback. Docenten en studenten zijn gewend veel feedback te geven en te krijgen omdat we ervan uitgaan dat het nuttig is. Maar is dat wel zo? Jorik Arts, docent en feedbackexpert aan de Fontys Hogeschool, vertelt: ‘Het ultieme bewijs dat feedback werkt, heb ik nog niet gevonden.’ En wat volgens hem in ieder geval niet werkt: de geliefde sandwichmethode waarbij je de negatieve feedback verpakt tussen twee positieve dingetjes.

Wil je het artikel lezen? Dat kan alvast in het digitale magazine (op pagina 22).

Klacht.nl

Ook hebben we uitgezocht hoe je het beste kan klagen als je ontevreden bent over je opleiding. Er staan ruim 50 klachten over de HR op klacht.nl, maar is dat wel de meest effectieve manier? Waarschijnlijk niet. De hogeschool heeft namelijk op Hint een prima klachtenpagina waar studenten én medewerkers met hun grieven terechtkunnen. Waar die pagina niet in voorziet? Naming en shaming.

Het nieuwe Profielen Magazine (met nog heel veel meer verhalen) is hier online te lezen. Het volgende magazine komt op 26 maart uit.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Er is weer een nieuw Profielen Magazine

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Back to Top