Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Er is weer een nieuw Profielen Magazine

Gepubliceerd: 23 May 2018 • Leestijd: 1 minuten en 29 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het nieuwe Profielen Magazine ligt op alle HR-locaties in de bakken en is online te lezen. In het laatste nummer van dit collegejaar gaan we naar buiten om te vogelen in het Euromastpark.

Vogelen voor beginners

Halsbandparkieten, grote bonte spechten en zwartkopjes fladderen je op loopafstand van de Hogeschool Rotterdam om de oren in het Euromastpark. Vogelaar Servaas van der Horst, projectleider op de HR en oud-productieassistent van Midas Dekkers, weet precies waar je moet kijken om zingende vogels te spotten. De groene specht zit vaak op de grond waar hij z’n eten vindt, terwijl spechten hoog tegen de boomstammen zitten te tikken. Je moet het maar weten.

Het hele verhaal, inclusief prachtig geïllustreerde vogels van stagiaire Katja Hermann, vind je hier.

Bye bye Herman Veenema

Herman Veenema gaat met pensioen. Hij was secretaris van het college van bestuur en compliance officer. Hij blikt terug en geeft nog wat wijze lessen mee voor de toekomst. ‘We moeten oppassen dat studenten niet verloren gaan in de massa. In het veen kijkt men niet op een turfje.’

In een uitgebreid interview blikt Veenema terug op zijn loopbaan bij de HR die op 1 oktober 1988 begon.

Vuile was

Lieve Tosca beantwoordt een vraag die haar de afgelopen maanden verschillende keren is gesteld: Waarom hangt het blad van de Hogeschool Rotterdam de vuile was van de instelling buiten? Haar antwoord in het kort: ‘Profielen hangt de was buiten, omdat dat zijn taak binnen de organisatie is. Het is natuurlijk niet het doel om alléén de vuile was buiten te hangen, maar wel om onafhankelijk nieuws te brengen over de Hogeschool Rotterdam. En dat is niet altijd goed nieuws. Vaak wel trouwens. Het merendeel van de artikelen laat zien wat voor leuke en diverse hogeschool we zijn en wat voor gave projecten er allemaal plaatsvinden.’

En dat is lang niet alles. Er staat ook een mooi verhaal in over schrijvend leren. Wanneer studenten een geschreven opdracht moeten inleveren, onthouden ze meer van de stof dan wanneer ze een presentatie over dezelfde stof moeten maken. En we spraken oud-student en topsporter Bibian Mentel over topsport, ziek worden en doorzetten.

Het nieuwe Profielen Magazine (met nog heel veel meer verhalen) is hier online te lezen.

Het volgende magazine verschijnt na de zomervakantie. Tot die tijd voorziet Profielen je, zoals altijd, via profielen.hr.nl van nieuws over onderwijs en de Hogeschool Rotterdam.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top