Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
10 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Het eerste Profielen themamagazine is uit

Gepubliceerd: 12 November 2018 • Leestijd: 1 minuten en 49 seconden • Nieuws

Het nummer dat nu in de bakken ligt, gaat over self-help en de manieren waarop de hogeschool haar studenten en medewerkers steunt om geestelijk gezond te blijven. Er volgen dit collegejaar nog twee themanummers.

Het Profielen Magazine heeft een make-over gehad. Het is kleiner en dikker dan z’n voorganger. Het is verder geen actueel magazine met artikelen over uiteenlopende onderwerpen meer, maar een themanummer. Alle artikelen in het nummer hebben een link naar dat thema. En in tegenstelling tot vorige jaargangen, verschijnen er dit collegejaar vier themanummers. Het eerste themanummer was de eerstejaarsspecial die in september verscheen. In dit nummer hebben we onze nieuwe formule voorzichtig getest. Het tweede nummer is het themanummer dat vandaag is verschenen.

De nummers zijn nog steeds online en in de bakken op alle HR-locaties te vinden.

We verleggen onze focus naar online

Tosca Sel, hoofdredacteur van Profielen, legt uit waarom de redactie voor deze make-over heeft gekozen: ‘We zagen dat er steeds meer magazines in de bakken bleven liggen, terwijl het bezoek op de site toenam. Daarom hebben we besloten onze focus te verleggen. We investeren nu meer tijd in online publicaties en minder in het papieren magazine. Maar omdat we – in tegenstelling tot veel andere onderwijsmedia – de magazines niet wilden afschaffen, hebben we gekozen voor een andere vorm: themanummers. De redactie bepaalt ieder jaar drie tot vier relevante thema’s en gaat daarmee aan de slag.’

Het thema dat vandaag is verschenen, heeft alles te maken met de aandacht die er binnen de hogeschool is voor het (psychisch) welzijn van studenten en medewerkers. Zo is er de zelfhulpmodule van het decanaat die dit collegejaar officieel in gebruik is genomen. Via die module kunnen studenten en medewerkers anoniem aan de slag met vijftien thema’s, variërend van ‘angst’, ‘piekeren’ en ‘gamen’ tot ‘werkstress en burn-out’. Daarnaast verscheen in oktober het zelfhulpboek Je moet (bijna) niks van HR-decaan Lianne Keemink. Deze ontwikkelingen, in combinatie met de verhalen over studenten die met studiedruk en burn-outs worstelen, maakten dat de redactie besloot het thema self-help goed te onderzoeken.

Profielen Talks: Help yourself

Bij de themanummers komen ook Profielen Talks. Openbare bijeenkomsten waarin deskundigen college geven over hun expertise. Als je er niet bij kan zijn, is dat geen probleem: de Talks worden opgenomen en later via profielen.hr.nl gedeeld.

Het eerste themanummer over self-help ligt vanaf maandag 12 november in de bakken. De eerste Profielen Talk is op donderdag 29 november op locatie Museumpark. Uitstelgedrag-deskundige Wendelien van Eerde komt uitleggen wat uitstelgedrag is en hoe je ermee kunt omgaan. Decaan en auteur Lianne Keemingk komt de belangrijkste lessen die zij uit zelfhulpboeken heeft geleerd delen. Inschrijven voor de eerste talk kan in de loop van komende week.

De komende twee themanummers gaan over stages (verschijnt in februari) en alcohol- en drugsgebruik onder studenten (verschijnt in mei, de hogeschoolbrede studentenenquête over dit onderwerp wordt komende maand verstuurd).

Redactie Profielen

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Het eerste Profielen themamagazine is uit

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top

%d bloggers like this: