Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Klik op de cover om het magazine te lezen of pak 'm uit de bakken.

Illutration of authors face

Darice de Cuba (36) is webdeveloper bij Profielen. Zij is geboren op Aruba en kwam in 2000 naar Nederland om te studeren. Ze houd zich graag bezig met toegankelijkheid en inclusie, waarover ze blogt op haar Engelstalig blog. Darice is laat-doof.

Blog

Ik heb een fascinatie met het weer, ik word het nooit beu

Gepubliceerd: 8 June 2018 • Leestijd: 1 minuten en 15 seconden • Darice

Ik heb altijd een fascinatie gehad met het weer. De meeste mensen vinden het een suf onderwerp, maar ik word het nooit beu. Het komt waarschijnlijk doordat ik ben opgegroeid in de Cariben.

Illutration of authors face

Darice de Cuba (36) is webdeveloper bij Profielen. Zij is geboren op Aruba en kwam in 2000 naar Nederland om te studeren. Ze houd zich graag bezig met toegankelijkheid en inclusie, waarover ze blogt op haar Engelstalig blog. Darice is laat-doof.

Op Aruba is het weer het hele jaar door bijna hetzelfde. Elke dag is het weerbericht: ‘Het is halfbewolkt met lokaal kans op regen en een matig tot sterke wind uit het noordoosten.’ Wat letterlijk betekent: het is heet en de noordoostpassaatwind blaast nog steeds uit het noordoosten.

Als het vroeger regende, vond ik dat leuk want regen en onweer waren op Aruba een bijzondere gebeurtenis. Als het onweerde, pakten mensen de auto om tijdens een ritje te kijken wat het weer allemaal aanricht. Om te zien hoe de normaal zo kalme zee veranderde in een monster. Dat leidde tot drukte in het verkeer en ongelukken vanwege spekgladde wegen.

Tot de dag van vandaag word ik nostalgisch van onweer in de lente en zomer. Het brengt me terug naar mijn jeugd. Als het onweerde op het eiland, kwam het leven tijdelijk tot stilstand. Na de regen werd alles groen en kwam de natuur tot bloei. Helaas is dat nu anders. Door de klimaatverandering zijn regen en onweer daar niet meer bijzonder.

Het is nu bijzonder als er een orkaan langsraast die zoveel regen dumpt dat winkels, huizen en auto’s onder water komen te staan. De zee vaagt stranden weg en stroomt de weg op. Soms moeten er zelfs reddingsacties op touw worden gezet om auto’s met inzittenden uit hun benarde posities te redden.

Op Aruba hebben we geen kleurencodes als aanduiding voor een weerwaarschuwing. Het is heet, het regent en af en toe stormt het. De gradatie van de storm zie je als de storm langs waait. Terwijl de surfers de zee ingaan, tanken mensen hun auto’s vol, slaan genoeg eten, water en alcohol in voor een maand en duimen ze dat er niks ernstig gebeurt, maar dat er net genoeg regen valt voor een vrije dag.

Dat is de kracht van het eilandleven, het dwingt je soms tot stilstaan.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Recente artikelen

Back to Top