Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan gaat drinken en dansen op het pop-upterras

Gepubliceerd: 29 June 2018 • Leestijd: 1 minuten en 23 seconden • Jonathan van Noord

Zeg je zomer, dan denk je aan het terras. Een zonnetje, biertje erbij en lekker mensen kijken. Wie maakt zich er niet aan schuldig? Toch moet je bij sommige terrassen snel zijn, want voor je het weet zijn ze weer weg.

De buitenbar van garden of birdBuiten bij Bird

Sinds eind april zijn de deuren van de voortuin van Bird open. Na het succes van vorig jaar is de Garden of Bird (want zo heet-ie) deze editie grootser opgezet en kun je er langer terecht. De basis is dezelfde: meerdere grote, groene zeecontainers op het grasveld voor jazzclub Bird vormen samen de bar. Het geheel wordt door houten vlonders verbonden die ook dienst doen als dansvloer.
Die heb je ook wel nodig, want dit jaar is er een uitgebreide liveprogrammering. ‘Bij een buitenbar wil je livemuziek en daar is nu alle ruimte voor’, legt Vinod Singh namens Bird uit. ‘Wekelijks hebben we verschillende artiesten, van dj’s tot jazztrio’s, en iedere donderdag is er een salsa-avond.’ Ook ligt een samenwerking met de Pleinbioscoop in het verschiet, waardoor je straks niet alleen in het Museumpark van een openluchtfilm kunt genieten, maar ook bij Bird. Garden of Bird is verder de enige buitenbar die buitenlands gedistilleerd mag schenken. Lees: cocktails. Proost!

20 april – 14 oktober
Raampoortstraat 26

Dansen op DÂK

Het dak van een saaie parkeergarage is misschien wel de laatste plek waar je een pop-upstadspark verwacht, maar toch maken Fense Berkhof en zijn compagnons zich alweer op voor de vijfde editie van DÂK. De laatste vergunningen worden nog gecontroleerd, maar het heeft er alle schijn van dat de parking op de Westblaak (achter de Witte de With) vier weekenden de gezelligste plek wordt van Rotterdam.
Ons vijfjarig bestaan vieren we met een roadtrip door allerlei landen’, vertelt Berkhof. ‘Stel het thema is Mexico, dan is het programmaboekje je paspoort, het beveiligingsloket wordt een douanehokje en er staat een Mexicaanse band te spelen. Waar de hapjes en drankjes vandaan komen, raad je vast al.’ Andere thema’s zijn Cuba aan de Maas, Kaapverdië en Bollywood. Berkhof: ‘Dit jaar doen we er echt een schepje bovenop.’ Het enige nadeel dat wij kunnen bedenken is dat er ‘maar’ vijfhonderd mensen op het dak mogen.

20 juli – 12 augustus
APCOA Parking Westblaak

Tekst: Jonathan van Noord
Fotografie: Anne Hospers

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Recente artikelen

Back to Top