Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Luka (20 jaar) is vierdejaars bedrijfskunde MER en doet haar minor bedrijfskunde/management en duurzaamheid in Chicago, Amerika. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Kippenvel, is dat nou chicken skin of goose bumps?

Gepubliceerd: 29 October 2018 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Luka

Engels is nooit mijn sterkste kant geweest. Om aan de taal te werken wilde ik daarom graag in het buitenland studeren. En waar kan dat beter dan in Amerika?

Nu ik al bijna twee maanden in Chicago ben, gaat het Engels schrijven en luisteren al stukken beter dan in het begin. Maar mijn eigen gedachten verwoorden in het Engels vind ik nog lastig. Om m’n woordenschat op te krikken, schrijf ik nieuwe woorden met hun betekenis op in een woordenboekje. Ik heb m’n tweede boekje al bijna volgeschreven.

Wanneer ik Engels praat, doe ik dat met een sterk Nederlands accent. Gelukkig kunnen mensen me wel verstaan en wordt mijn uitspraak telkens een stukje beter. Ik leer steeds meer Amerikaans te praten. In plaats van ‘I understand what you mean’ zeggen we hier Got ya’.

Wat het leuke is aan tussen de buitenlandse studenten zitten, is dat we met elkaar blijven oefenen. Iedereen wil zijn Engels verbeteren. Er zoekt altijd wel iemand op wat een woord betekent. Zo gaat het leren supersnel. En je hebt eigenlijk ook geen keuze als buitenlandse student. Je moet wel Engels praten om te kunnen communiceren.

Hoewel, heel soms kan ik toch nog een woordje Nederlands spreken. Er zijn hier veel studenten uit Duitsland en hun taal lijkt veel op ons. Als ik een Engels woord niet weet, kan ik het Nederlandse woord gebruiken en vaak komen we er dan wel uit.

De grootste blunders tot nu toe? Studenten vragen stellen over de Student Onion, in plaats van de Student Union. En kippenvel, is dat nou chicken skin of goose bumps? Ik kan nog twee maanden volop oefenen, so let’s go!

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top