Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
27 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, hoe vraag ik m’n collega mee uit?

Lieve Tosca,

Ik heb al een tijdje een crush op een collega. Als ik haar door de gangen zie lopen, krijg ik het warm. Ik ken haar niet echt, heb haar alleen tijdens teamvergaderingen meegemaakt, maar ze doet wat met me. Binnenkort is het Valentijnsdag en dat lijkt me een perfect moment om actie te ondernemen: ik wil haar mee uit vragen. Hoe pak ik dat het beste aan, met een kaart misschien?

Lfs,
Mr. LoverLover

Lieve Mr. LoverLover,

Valentijnsdag brengt de romanticus in je boven en dat vind ik mooi. En ondanks dat ik je daadkracht waardeer, wil ik je (nog) niet aanmoedigen je hart te volgen.

Uit je brief begrijp ik dat je een crush hebt op een vrouw die je niet echt kent. Weet je eigenlijk wel of ze op mannen valt of ze single is en/of ze openstaat voor geflirt? En wat trekt je zo in haar aan: de manier waarop ze loopt, haar stem, haar stijl? Hoe ze je aan een ex doet denken?
Zeer waarschijnlijk heb je niet de hots voor haar, maar voor wie je denkt dat ze is. Ze is een mooie huls waarop jij je droomvrouw hebt geprojecteerd. Misschien ruikt ze helemaal niet lekker, heeft ze politieke voorkeuren waar jij niets van snapt of heeft ze maniertjes die je aan je moeder doen denken waardoor je haar op slag niet meer sexy vindt.

Tot je haar beter leert kennen, weet je niet of ze daadwerkelijk je droomvrouw is. Daarom is het belangrijk dat je wat tijd met haar doorbrengt, zodat je meer van haar te weten komt. Als je haar bijvoorbeeld bij de koffieautomaat ziet staan, kan je ‘toevallig’ ook een bakkie halen en een gesprekje met haar aanknopen.

Als het klikt, kan je haar vaker aanspreken en misschien, na een paar leuke gesprekjes, wel mee uitvragen. En als ze dan toch niet zo aantrekkelijk blijkt als jij dacht, kunnen jullie gewoon verder als collega’s en zal ze nooit weten dat jij ooit warme gevoelens voor haar had.

Stuur haar in ieder geval geen Valentijnskaart. Het lijkt een ‘leuke’ move, maar als zij jouw gevoelens niet beantwoordt, ben je toch altijd die collega die ze moest afwijzen. Ongemakkelijk!

Lfs Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Gepubliceerd: 14 February 2018 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Lieve Tosca, hoe vraag ik m’n collega mee uit?

  1. Ik dacht ook voor een moment de cosmo girl open te hebben staan..

    Xxx anoniempje

  2. @Madeleine & Anoniempje: Als jullie eens een kwestie hebben waar jullie mee zitten, lees ik het wel toch?
    Mailen mag naar T.Sel@hr.nl.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top