Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 augustus 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Portret van Lieve Tosca met een snoeplolly

Lieve Tosca, hoe vraag ik m’n klasgenoot mee uit?

Lieve Tosca,  

Valentijnsdag is achter de rug en ik heb mijn crush niet mee uitgevraagd. M’n crush is m’n klasgenoot en ik kan niet ontkennen dat ik een beetje verliefd op haar ben. Ik heb haar wel even gesproken en dat was gezellig, maar ik durfde het niet aan om haar mee op date te vragen. Wat als ze nee zegt? Dan zit ik tot de zomer (en misschien nog wel langer) met haar in de klas. Na een afwijzing zou ik haar niet meer durven aankijken. Wat is een goede volgende move?

Lfs, Romeo

Lieve Tosca Valentijn

Romeo, oh Romeo. Waarom heb je geen ruggengraat en vraag je het haar niet gewoon?

Nee, zonder dollen, ik snap je dilemma heel goed en heb voor het beantwoorden van je vraag hulp ingeroepen van Tom Gorny van Masterflirt. Deze Rotterdamse dategoeroe leerde al honderden mannen hoe ze vrouwen moeten versieren en dit is voor hem a piece of cake.

Tom: ‘Als je al een beetje verliefd bent op je klasgenoot zonder dat zij dat weet, heb je het eigenlijk al te ver laten komen. Niet dat je daar nu nog wat aan kan doen, maar verliefdheid is lastig als je iemand nog moet leren kennen. Het zorgt voor heftige emoties en vertroebelt je blik. Tip voor de volgende keer: eerder handelen!

‘Wat je nu moet doen, is contact zoeken. Als je haar weer eens ziet, knoop je een gesprekje aan: vraag hoe haar tentamen ging of hoe ze ervoor staat op school. Als het een leuk gesprekje was, geef je aan dat je het leuk vond haar te spreken en vraag je haar nummer om verder te praten. Als ze dat doet, staat het je vrij om na schooltijd eens een gesprekje aan te knopen. En als ze buiten schooltijd met je wil praten, wil ze dat misschien ook wel in de stad met een kop thee of een biertje.

‘Stel niet direct een romantisch weekend weg voor, maar vraag haar gewoon samen een drankje te doen. Als ze je een leuke gast vindt, zegt ze heus geen nee. Het hele idee van zo’n eerste date is ontdekken of jullie elkaar leuk genoeg vinden voor een tweede date. Maak het niet groter dan het is. Misschien vind jij haar wel niet leuk genoeg voor een tweede date. Weet je dat ook weer.

‘Je schrijft dat je bang bent om haar mee uit te vragen en een blauwtje te lopen, maar dat is echt onzin. Grow a pair! Als je haar niet mee durft uit te vragen, zal je ook nooit een relatie met haar krijgen. Net zoals je nooit je droombaan zal krijgen als je er niet op solliciteert. En ook tijdens een sollicitatieprocedure heb je kans om afgewezen te worden, maar dat is toch geen reden om het niet te proberen?

‘En natuurlijk is het vervelend als ze niet met je wil afspreken, maar er zijn meer dan genoeg vrouwen op school, in de tram, overal. Zorg dat je interesse toont in de mensen die je tegenkomt, vraag hoe het met ze gaat, wat ze bezighoudt. Op deze manier heb jij een leuk en rijk sociaal leven en genoeg gespreksonderwerpen als je eens een leuk iemand tegenkomt.’

Thnx Tom!

Lfs Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Gepubliceerd: 21 February 2018 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Lieve Tosca, hoe vraag ik m’n klasgenoot mee uit?

 1. Bonus tip: vraag eerst hoe druk ze het deze week en komende week heeft. Als ze aangeeft het erg druk te hebben, wees dan niet verrast dat ze geen tijd voor een meet-up heeft. Als volgende week beter past, schuif het dan daar in.

  Gewoon doen! Niet geschoten is altijd mis!

 2. Uhmmm… misschien handig om je bronnen te checken voordat je linkjes plaatst. Meneer Tom heeft z’n charmes verloren bij zijn provider. “This account has been suspended.
  Either the domain has been overused, or the reseller ran out of resources.”

 3. Hoi Madeleine, gisteravond toen we dit artikel klaarmaakten voor publicatie deed de link het nog. Ook nu doet ie ‘t weer. Ik weet niet waarom de site even uit de lucht was.

 4. Meneer Tom heeft waarschijnlijk ‘shared hosting’, de foutmelding houdt in dat hij over de beperkingen van z’n webhosting is heengegaan. Niks ernstigs dus 🙂

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top