Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Klik op de cover om het magazine te lezen of pak 'm uit de bakken.

Lieve Tosca, waar kunnen we groepswerk doen zonder weggestuurd te worden?

Gepubliceerd: 11 April 2018 • Leestijd: 1 minuten en 36 seconden • Lieve Tosca

Lieve Tosca,

Op onze mooie locatie Museumpark hebben wij bij het paviljoen een studieruimte met een klein cafeetje. Ik en mijn klasgenoten stonden hier om te springen, want wij vonden dat de school niet genoeg studieruimtes heeft waar je aan groepswerk kan zitten zonder dat je constant wordt aangekeken omdat je stil moet zijn, zoals in de mediatheek. Wij maken dus graag gebruik van het paviljoen, maar de ruimte wordt om de week omgebouwd tot evenementenhal. Op zich geen probleem, behalve dat wij steeds weg moeten. Wij willen een studieplek voor groepswerk waar wij niet constant worden weggestuurd. Waar vinden we die?

Lfs, Wanhopige student

portret Lieve Tosca

Lieve Wanhopige student,

Heb je eindelijk al je medestudenten bij elkaar en ben je klaar om door te pakken, moet je weer verkassen. Zo komt het werk natuurlijk nooit af! Gelukkig heb ik wat oplossingen voor je gevonden:

Je kan – voordat je gaat zitten – aan de receptie vragen wat er die dag op de planning staat in het paviljoen. Vaak weten zij prima wat er gaande is of kunnen ze het aan de huismeesters vragen. Staat er niets op de agenda, dan kan je studeren tot sluitingstijd.

Op dagen dat er wel een evenement is, kan je een andere plek gaan uitzoeken voor je groepswerk. Er zijn best veel studieplekken op de locatie Museumpark, ze zijn alleen niet allemaal in de buurt van de koffiebar. Als je graag op de begane grond wil zitten, kan je afspreken bij de mediatheek. Als je van het paviljoen naar de mediatheek loopt, kom je een reeks werkplekken tegen en voor de mediatheek staan ook tafels en stoelen.

Is het daar vol, dan kan je het beste met de lift naar de 10e etage van de hoogbouw gaan. Daar zijn 36 werkplekken. Als die vol zijn, neem je de trap naar beneden. Daar zijn weer 36 werkplekken. Op de 7e verdieping zijn 8 werkplekken, op de 6e verdieping zijn 16 werkplekken, de 5e verdieping is half ingericht voor groepswerk en staat vol met banken en tafels, en op de 3e verdieping is ook nog een grote zitruimte.

Sommige periodes is het druk op school en is elk zitje (zelfs die in de kantine en bij de computers op de 1e verdieping) in gebruik. Dan kan je uitwijken naar een studieplek in de stad. We hebben vorig jaar op aanraden van onze lezers wat koffietentjes opgezocht. De leukste/meest geschikte vind je hier.

Als je nergens een plek kan vinden en ook geen zin hebt om buiten de school te gaan werken, moet je misschien eens op een ander moment afspreken. Tussen elf en vijf uur is het ’t drukst en is de kans op een werkplek het kleinst. Als ik rond halfnegen door de gangen loop, zijn er amper mensen. En rond vijf uur is het ook vaak rustig. Het kan dus lonen om aan de randen van de dag te plannen.

Succes met je groepswerk.

Lfs, Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Lieve Tosca, waar kunnen we groepswerk doen zonder weggestuurd te worden?

 1. Gewoon een stilteruimte kapen en een bordje “gesloten bijeenkomst” ophangen: succes verzekerd.

 2. Aanvulling voor wat de mediatheek betreft: op locatie Museumpark is alleen de souterrain (waar de boeken staan) stilteruimte. Afgesloten ruimtes voor groepswerk zijn er niet, maar er zijn wel tafels in de mediatheek en daarvoor. Hier mag gewoon gepraat en overlegd worden.

 3. Gelukkig zijn er op museumpark nog plekken om te zitten. In het nieuwe gebouw van Kralingse Zoom is er helemaal geen werkplek voor de studenten en de projectruimtes worden ingenomen door de docenten. Het maken van projecten en presentaties wordt alleen maar lastiger gemaakt in plaats van gestimuleerd!

 4. Gelukkig zijn er ook nog vrije ruimtes op de Wijnhaven… de toilet hokjes.

  Sinds er een andere opleiding gebruik maakt van de lokalen van onze verdieping, zitten we nu met ruimte tekort op onze verdieping. Hierdoor kan je geen rustige plek zoeken waar er aan projecten gewerkt kan worden, een één op één gesprek gehouden kan worden met iemand of even lekker kan zitten als je niks wilt doen.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Recente artikelen

Back to Top