Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Geke is 21 en vierdejaars verloskundestudent. In haar blogs schrijft ze over de avonturen van een verloskundige (in opleiding). Geke’s eerdere blogs lees je hier. Meer Geke? Je kan haar ook volgen via haar Life of a midwife Facebookpagina.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Lieve verloskundestudent, gooi je haar eens los!

Gepubliceerd: 5 June 2018 • Leestijd: 1 minuten en 27 seconden • Geke

Als oud-voorzitter en algemeen bestuurslid van onze studievereniging Carmentis zie ik een trend bij verloskundestudenten: we zijn jong, studeren voor een prachtig beroep, maar vergeten soms een beetje voor onszelf te zorgen.

We hebben liefde voor het vak, respect voor de cliënt en kwebbelen heel wat af in de vele tussenuren. We hebben het voorrecht om later een te gek beroep uit te oefenen dat veel van ons vraagt. De scheidslijn tussen werk en privé zal soms moeilijk te bewaken zijn, want casussen kunnen ons diep raken en de vele nachtdiensten zullen je wellicht een keertje opbreken. Ja, al die stages zijn daar een voorproefje op.

Maar hé, als dat fijne maar soms toch zware beroep onze toekomstdroom is, dan gaan we ervoor. Want zo zitten we in elkaar. Streberig, we halen het onderste uit de kan, draaien nachtdiensten tot we er letterlijk bij in slaap vallen en hebben onze spreekuren altijd tiptop voorbereid. En hoewel we heel veel kunnen, want we zijn immers allemaal één van de zestig gelukkigen die aan het eerste studiejaar mochten beginnen, is er iets anders wat onze aandacht nodig heeft.

Binnen mijn functies in de studievereniging is mij iets opgevallen: bij elk symposium en elk wereldcafé stromen de klaslokalen meer dan vol. Voor iedere casuïstiekles barst onze mailbox zo ongeveer uit z’n voegen. We willen leren, geen informatie missen en we grijpen elke kans aan om nog net wat extra feitjes te kunnen stampen. Natuurlijk is studievereniging Carmentis erg blij met jullie enthousiasme voor onze activiteiten, begrijp me niet verkeerd, maar de niet-studiegerelateerde activiteiten delven nogal eens het onderspit.

Voor het kerstgala waren slechts tien kaarten verkocht aan verloskundestudenten en op een gezellige borrel die we samen organiseerden met studievereniging Mariteam kwam maar een handvol mensen. De onder schooltijd georganiseerde paaslunch was daarentegen een succes, maar de eventcommissie krijgen we maar niet gevuld met enthousiaste leden.

Dus deze oproep is voor alle keileuke, gezellige en lieve verloskundigen in opleiding: We zijn jong, studeren voor een prachtig beroep, maar vergeten soms een beetje voor onszelf te zorgen. Zeg nou eerlijk, in je studententijd moet je toch minstens één keer, al is het maar een heel klein beetje, brak in de collegezaal hebben gezeten?

Lieve verloskundestudent, gooi je haren en alle verantwoordelijkheden soms eens los! Geniet! Het leven is meer dan alleen ons prachtige vak.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top