Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 januari 2025

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Luka (20 jaar) is vierdejaars bedrijfskunde MER en doet haar minor bedrijfskunde/management en duurzaamheid in Chicago, Amerika. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Zo koos ik mijn minor in het buitenland

Gepubliceerd: 11 September 2018 • Leestijd: 1 minuten en 24 seconden • Luka

De komende maanden studeer ik niet in Rotterdam, maar aan de Northeastern Illinois University in Chicago. Chicago is een multiculturele stad met torenhoge gebouwen, Michigan Lake en een ijskoude winter.

Als vierdejaars bedrijfskunde MER moet ik dit jaar een minor volgen. Toen ik moest kiezen, wist ik al snel dat ik mijn minor graag in het buitenland wil doen om in contact te komen met andere culturen, om mijn Engels te verbeteren en om wat meer te weten te komen over duurzaamheid. Want duurzaamheid wordt in de toekomst denk ik heel belangrijk.

Als je naar het buitenland wil, kan je zelf de vakken en de school kiezen. Er zijn alleen zo veel partnerscholen waarmee de HR samenwerkt dat ik het lastig vond om te kiezen. Daarom heb ik een impactmatrix gemaakt om me bij deze keuze te helpen. In deze matrix heb ik de belangrijkste criteria gezet. Dat waren voor mij de kosten van de opleiding, de ranking van de school, of de school duurzaamheidsvakken aanbiedt en of er extra activiteiten en faciliteiten zijn.

Ik maakte een shortlist van drie scholen – in Chicago, San José en Denemarken – en gaf deze scholen punten op basis van mijn criteria. Zo kon ik per school bepalen hoeveel punten ie kreeg en hoeveel studielast, geld en voorbereidingswerk het zou kosten. Ik heb de moeite die de opleiding kost afgetrokken van hoeveel de studie mij kan opleveren en zo kon ik bepalen welke school het beste bij mijn wensen paste.

Uit mijn impactmatrix bleek dat de school in Chicago duurder was dan mijn andere opties (Amerika is duur!), maar daar stond tegenover dat de andere criteria heel veel punten scoorden. De Northeastern Illinois University in Chicago biedt als een van de weinige duurzaamheidsvakken aan, heeft housing voor internationale studenten en geen toelatingstoets om te testen hoe je Engels is. Mijn Engels is op zich redelijk, maar mijn woordenschat en uitspraak kunnen beter. Vandaar dat ik liever geen toelatingstoets wilde maken, voor het geval ik dan afgewezen zou worden en zonder minor thuis zou komen te zitten.

Tot eind dit jaar ben ik dus in Chicago om meer over duurzaamheid, management en de Engelse taal te leren. En ik zal regelmatig op deze plek een update over de studie en het leven daar schrijven.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top