Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Opleidingen RBS voor 4 tot 5 jaar naar Posthumalaan

Gepubliceerd: 26 April 2018 • Leestijd: 1 minuten en 29 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De bacheloropleidingen van de RBS gaan voor een periode van vier tot vijf jaar naar de bovenste verdiepingen van het pand van roc Zadkine aan de Posthumalaan 120 (vlakbij Inholland en bij metrostation Wilhelminaplein). De meeste RBS-studenten zitten nu in het WTC op het Beursplein.

Het gebouw van Zadkine aan de Posthumalaan

De RBS’ers kwamen daar afgelopen januari terecht nadat werd vastgesteld dat bouwdeel C van locatie Kralingse Zoom niet brandveilig is. Al snel werd duidelijk dat het WTC niet voor langere tijd gehuurd kon worden.

Van anderhalf naar vijf jaar

Ondertussen werd en wordt er nagedacht over het verbouwen van bouwdeel C op de Kralingse Zoom of over nieuwbouw op die plek. Aanvankelijk was de verwachting dat een verbouwing zo’n anderhalf jaar zou duren. Dat is nu dus vier tot vijf jaar. Pas dan gaan de RBS-opleidingen terug naar de Kralingse Zoom.

Omdat het gebouw van Zadkine al in gebruik is als onderwijslocatie kan worden volstaan met kleine aanpassingen, vertelt de woordvoerder van de HR. ‘Er zijn voldoende leslokalen en projectlokalen, werkplekken voor studenten, goede cateringfaciliteiten én een dakterras.’ De te huren ruimte is groter dan die in het WTC, maar kleiner dan bouwdeel C van de Kralingse Zoom.

Vier instituten onder één directie

De HR maakt de verhuizing naar de Posthumalaan bekend in een communiqué dat verder in het teken staat van de eerder aangekondigde vorming van de Hogeschool Rotterdam Business School (HRBS).

Met ingang van 1 januari 2019 is de HRBS een feit. Dan worden de huidige vier economische instituten RBS, IFM, IBK en COM opgeheven en vallen alle opleidingen onder de vierkoppige directie van de HRBS.

Het besluit maakt deel uit van het beleid van de HR om te decentraliseren en docenten, opleidingsteams en onderwijsmanagers meer zeggenschap te geven.

HRBS moet zich als collectief profileren

Van de opleidingen wordt verwacht dat ze samenwerken met andere opleidingen van de HRBS ‘zodat ze onderling maximaal kunnen profiteren van elkaars kennis, kunde en onderwijsaanbod’.
Het collegebestuur vindt het daarbij belangrijk dat de HRBS zich als collectief profileert. Het komende halfjaar ligt de prioriteit overigens bij het optimaliseren van de dienstverlening binnen de toekomstige HRBS.

Aan de vorming van de HRBS is ‘een formele reorganisatie’ gekoppeld. De vier directeuren gaan daarmee aan de slag. Daarover wordt in juni meer duidelijk als de medezeggenschapsorganen erover worden geïnformeerd. Of er bij de reorganisatie banen op het spel staan, kan de woordvoerder niet zeggen. ‘Maar dat is niet het uitgangspunt van de reorganisatie.’

Tekst: Jos van Nierop
Foto: Hint

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Opleidingen RBS voor 4 tot 5 jaar naar Posthumalaan

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top