Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 juli 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

RBS-onderwijs vanaf maandag in WTC

Gepubliceerd: 11 January 2018 • Leestijd: 2 minuten en 15 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De lessen van de Rotterdam Business School worden maandag hervat in het WTC aan het Beursplein. Gebouw C blijft in ieder geval tot woensdag dicht wegens brandgevaar.

no entry kralingse zoom
Update 21:00 uur Het artikel is aangepast: De HR en het WTC Rotterdam zijn eruit, het RBS-onderwijs is vanaf maandag definitief in het WTC Rotterdam.
Update 14.20 uur: Het artikel is aangepast: Nadat vanochtend aan de onderwijsmanagers werd verteld dat de studenten naar het WTC gaan verhuizen, werd vanmiddag duidelijk dat het nog niet 100 procent zeker is dat dát de vervangende locatie wordt.

Woensdagavond laat informeerde de Hogeschool Rotterdam de studenten en medewerkers van de Rotterdam Business School dat een gedeelte van hun locatie gesloten zou worden. De brandveiligheid van bouwdeel C, een deel dat er al dertig jaar staat, kon niet gegarandeerd worden en werd daarom afgesloten voor gebruik. Deze beslissing werd niet licht genomen. Na een lange dag vol overleg vond cvb-voorzitter Ron Bormans dit de best passende optie.

Woensdagochtend had de HR de voorlopige uitslagen van een brandveiligheidsrapport teruggekregen. Naar aanleiding van de brand in de Londense Grenfell Tower afgelopen juni was er onderzoek gedaan naar de brandveiligheid van de gevelbekleding van de HR-gebouwen. En de blauwe platen die rondom bouwdeel C zitten, bleken reden tot zorg.

Waar is m’n laptop?

Donderdagochtend is het rustig in de hal van de Kralingse Zoom. Studenten zijn er amper, die hebben bijna allemaal al te horen gekregen dat hun onderwijs de komende dagen geen doorgang kan vinden. Bij de toegangsdeur meldt zich af en toe een student. Eentje wil graag naar een afspraak met zijn docent, maar die zit ook niet in het afgesloten deel. Een ander wil vooral haar laptop ophalen, maar dat mag niet zomaar. Dat het onderwijs niet doorging, wist ze wel; dat had ze op de site van het AD gezien. Dat het pand dicht is, vindt ze ook niet erg, maar ze baalt dat ze niet bij haar computer kan.

Tegenover het afgesloten bouwdeel hebben de onderwijsmanagers van RBS een crisisoverleg. Ze zijn bij elkaar om te bespreken hoe de komende dagen eruit zien. Directeur Mira Ruiken: ‘Het was gistermiddag rond 17:00 uur duidelijk dat er echt wat aan de hand was. Het belangrijkste kritiekpunt uit het rapport was dat er niet voldoende vluchtwegen zijn. Als er brand uitbreekt, gaat dat zo snel dat mensen niet genoeg tijd hebben om te vluchten.’

FIT-directeur (faciliteiten en informatietechnologie) Anneli van der Reijden licht toe: ‘Qua brandwerendheid van het plaatmateriaal weten we woensdag meer, want dan krijgen we de definitieve brandveiligheidsrapportage in handen. En dan weten we ook of we het gebouw veilig kunnen gebruiken. In gebouw C zijn nu alle elektrische apparaten afgekoppeld. Er kunnen nog wel persoonlijke spullen opgehaald worden, maar alleen onder begeleiding.’

Onderwijs naar het WTC

Donderdag en vrijdag zijn de reguliere lessen in gebouw C komen te vervallen – ingeplande scriptieverdedigingen gaan door volgens planning, maar in een ander lokaal – en maandag gaat het onderwijs weer verder. Martijn Baarendse, manager vastgoed en huisvesting, heeft een oplossing gevonden: ‘Vanaf maandag kunnen we voor lessen terecht in het WTC. We kunnen daar in ieder geval voor een week 4.000 m2 huren. We hebben daar al eerder gezeten, maar onze faciliteiten, zoals de glasvezelaansluiting, zijn er waarschijnlijk niet meer. We gaan kijken hoe een en ander vorm moet krijgen. Er zijn lokalen en we zorgen voor koffie en thee. De rest gaan we de komende dagen uitzoeken.’

Voor het kenniscentrum, de mediatheek en het digitale toetscentrum moet ook nog een ander onderkomen gevonden worden.

Tosca Sel

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top