Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
12 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Jimmy (23) zit in het vierde jaar van de opleiding facility management. Hij woont in Den Haag op kamers, werkt daar als kok in een Spaans restaurant en reist dagelijks op-en-neer naar Rotterdam. Hij blogt over de dingen die hem opvallen. Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Van studentenleven naar kantoorstage: een beetje spannend

Gepubliceerd: 4 October 2018 • Leestijd: 1 minuten en 16 seconden • Jimmy

De eerste week van mijn stage was pittig. Dat zie je vooral aan de foto van m’n zenuwachtige eerstedaghoofd die op m’n personeelspas pronkt. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden.

De derdejaarsstage van opleiding facility management bestaat voor 50 procent uit onderzoek en voor 50 procent uit leidinggevende taken. Het stage lopen vind ik leuk en leerzaam, maar óók een beetje spannend. Om te laten zien dat ik gemotiveerd ben, kwam ik de eerste dag ruim op tijd. Ik werd opgehaald door m’n begeleider en moest direct op de foto voor m’n toegangspas. Nu sta ik dus met m’n zenuwachtige blik op de foto, lekker dan.

Vervolgens moest ik mijn nieuwe collega’s tijdens het voorstelrondje vertellen wat ik precies kwam doen. ‘Ik kom onderzoek doen’, bleek niet specifiek genoeg. Iedereen wilde weten waarnaar, dus stuntelend vertelde ik over het behoefteonderzoek, waarbij de klant/gebruiker centraal in de facilitaire organisatie komt te staan en gewerkt kan worden aan een betere beleving. Iedere keer dat ik het verhaal vertelde, ging het soepeler.

Daarna moest ik me verdiepen in de specificaties van een spons om deze daarna te kopiëren, want de hoeveelheid informatie die je de eerste dag krijgt, is echt immens. Gebroken ging ik rond halfvijf naar huis waar ik direct in slaap viel. Ik was kapot.

De eerste week was dus even wennen. Je moet jezelf de tijd gunnen te landen binnen de organisatie. Je krijgt veel nieuwe indrukken waardoor het vermoeiend is. In week 2 kan je eigenlijk pas echt starten met werkzaamheden en staat je agenda vaak volgepland met kennismakingsgesprekken. Week 3 kan je starten met het opstellen van het onderzoeksontwerp, oftewel plan van aanpak, waarvan je aan het einde van week 3 je conceptversie moet inleveren.

Ik heb nog 4 maanden te gaan op m’n stageplek en ik heb er zin in. Mijn belangrijkste les van de afgelopen weken: wees proactief en blijf niet achter je laptop plakken. Ontdek het bedrijf, de collega’s en de afdeling. Dan leer je in korte tijd ontzettend veel waardoor je het onderzoeksontwerp in no time af hebt.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top