Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Geke is 21 en vierdejaars verloskundestudent. In haar blogs schrijft ze over de avonturen van een verloskundige (in opleiding). Geke’s eerdere blogs lees je hier. Meer Geke? Je kan haar ook volgen via haar Life of a midwife Facebookpagina.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Help! Stage 180 km van huis

Gepubliceerd: 19 February 2019 • Leestijd: 1 minuten en 32 seconden • Geke

Stage! In het vierde jaar van de opleiding verloskunde kan het niet op: 21 weken stage in verschillende verloskundigenpraktijken en 7 weken stage in een ziekenhuis.

Voor mijn een-na-laatste stage werd ik door de opleiding geplaatst in Yerseke, oftewel: Zeeland! De provincie van mosselfeesten, oesters en dansen aan zee, als je BLØF mag geloven. Een leuke, nieuwe ervaring.

Na te zijn opgegroeid in Veenendaal vertrok ik op m’n 18e naar Rotterdam. Tijd om in de grote stad te wonen en te studeren. Hoewel Rotterdam-Zeeland niet heel ver is, was ik er nog nooit op vakantie of langere tijd geweest. Even slikken was het wel toen ik de reistijd zag: een uur en drie kwartier rijden vanaf Veenendaal (of 3,5 uur met de trein) waar ik twee keer per week korfbal en de meerderheid van m’n vrienden woont. Maar goed, positief: een nieuwe omgeving, met vast nieuwe verloskunde.

Ik lichtte mijn korfbalteam in (voorlopig geen trainingen en wedstrijden voor mij) en ging als een razende op zoek naar woonruimte. Facebook, Instagram, LinkedIn, Airbnb: geen platform was veilig voor mijn in elkaar geknutselde postertje waar SLAAPPLEK GEZOCHT met koeienletters op stond. Omdat slechts drie weken van tevoren duidelijk werd dat ik in Yerseke stage zou lopen, was het opschieten geblazen. Een onderzoeksbank in de praktijk ligt namelijk niet zo heeeul lekker ;).

Gelukkig verspreidde mijn oproep zich razendsnel. Voor ik het wist kreeg ik berichtjes van mensen die ik nog nooit gesproken had, dat ze wel een slaapkamertje over hadden. Ik was ontzettend verrast door de behulpzaamheid van al die mensen. Zonder dat ze mij nog hadden gezien, mocht ik zomaar bij ze in huis komen wonen. Uiteindelijk koos ik ervoor kennis te maken met een gezin en had ik de optie van een tuinhuisje (lees: praktisch zelfstandig studiootje) bij een echtpaar in de tuin. Omdat je in de verloskunde nogal eens midden in de nacht je bed uitspringt en dan vervolgens een gat in de dag slaapt, besloot ik voor het tuinhuisje te kiezen.

Om een beetje onder de mensen te blijven, mailde ik een korfbalvereniging in de buurt zodat ik kon blijven trainen en ongeveer om het weekend rij ik heen en weer naar huis. Een tank benzine per week gaat er zeker doorheen. Gelukkig kun je bij school iets declareren en helpt DUO een handje, want erg goedkoop is het allemaal niet. Maar nooit eerder was het zo makkelijk om na een dienst even uit te waaien op het strand!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Help! Stage 180 km van huis

  1. Heel, heel blij voor je! Inderdaad, genieten van zoiets tijdens je studie kan motiverend zijn.

  2. Wat goed dat je het allemaal zelf geregeld hebt. Leuke ervaring en aan jezelf bewezen dat je oplossingen kunt vinden. Prima voorbeeld, ook voor leeftijdsgenoten.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top