Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Alper

‘Ik probeer altijd dingen te doen die innovatief zijn en waarvan mensen beter worden, dat geeft mij motivatie’

Alper is derdejaars student bedrijfseconomie en heeft daarnaast zijn eigen bedrijf opgericht. ‘Heel veel bedrijven staan er best voor open om je als student te ontvangen.’

‘Vanaf mijn zeventiende heb ik een tijdje niet gestudeerd omdat ik niet zo goed wist wat ik wilde. Ik had in die tijd verschillende bijbaantjes, het was een beetje een rommelige tijd waarin ik wél veel ervaring opdeed.

‘Van schoonmaakbaantjes tot heftruckchauffeur: ik heb goed gezien hoe het er op de werkvloer aan toegaat. Zo leerde ik hoe processen werkten, maar op een gegeven moment wilde ik wel verder. Ik zag ook wel dat ik me niet ontwikkelde. Het was acht uurtjes werken en dan was het klaar: inpakken, schoonmaken en weer naar huis. Ik zag mezelf dat niet doen tot aan mijn pensioen.

‘We zitten nu in de startupfase en zijn vier maanden van de grond.’

‘Via het 21+ toelatingsonderzoek werd ik toegelaten voor bedrijfseconomie. Ik besefte dat het misschien wel mijn laatste kans was en die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik ben altijd wel ondernemend geweest, volg de economie en weet veel van de markt, dus die studie paste wel bij mij. Samen met een vriend die ik al ken vanaf de basisschool heb ik ook al een bedrijf opgericht. We zitten nu in de startupfase en zijn vier maanden van de grond. Dat is wel een heel belangrijke gebeurtenis geweest.

‘We verkopen misting-systemen waarmee je bijvoorbeeld terrassen kan verkoelen door middel van verneveling. We kwamen het idee in het buitenland tegen en vroegen ons af of het ook in Nederland zou werken. Om daar een zo goed mogelijk beeld van te krijgen, hebben we eerst zes maanden onderzoek gedaan. We dachten eerst dat het product seizoensgebonden zou zijn, maar we kwamen erachter dat er heel veel sectoren zijn die hier behoefte aan hebben waardoor het eigenlijk helemaal niet seizoensgebonden is. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met een project voor de agrarische sector waarbij we de levensduur van planten verbeteren met ons systeem.

‘We kwamen het idee in het buitenland tegen en vroegen ons af of het ook in Nederland zou werken.’

‘Als ondernemer moet je drive voortkomen uit hoe erg je achter je product of dienst staat. Hoe graag je iets wilt is namelijk belangrijk om het te laten slagen. Je moet er duizend procent achter staan en erin geloven. Ik probeer altijd dingen te doen die innovatief zijn en waarvan mensen beter worden. Dat is voor mij belangrijk, dat geeft mij de motivatie en is mijn drijfveer.

‘Als er andere studenten zijn die van plan zijn een eigen bedrijf te beginnen dan zou ik hen vooral adviseren goed vooronderzoek te doen. Dat is echt belangrijk en heeft mij zoveel opgeleverd. Daardoor kan je de risico’s en kansen beter inschatten.

‘En doe alles stap voor stap: doe research, ga met verschillende mensen in gesprek en bouw een netwerk op. Heel veel bedrijven staan er best voor open om je als student te ontvangen. Zeg wat je idee is en vraag om advies. Je moet gewoon brutaal zijn in het begin: durf ergens binnen te stappen.

‘Je moet gewoon brutaal zijn in het begin: durf ergens binnen te stappen.’

‘De opleiding heeft een belangrijke basis gelegd voor mij, maar de praktijk is echt wel iets anders. Toch leer ik nog van iedere dag op school. Ik ben ook niet van plan om te stoppen met leren na mijn opleiding, want ik denk dat je nooit uitgeleerd raakt. Het gaat erom dat je de waarde van je opleiding herkent en daar het maximale uit probeert te halen.

‘Ook als het even niet zo goed gaat op school moet je proberen positief te blijven: je mindset en de keuzes die je maakt bepalen waar je morgen staat. Als je vandaag goede keuzes maakt, dan heb je daar morgen profijt van. En soms moet je ook egoïstisch zijn en kiezen voor je eigen ontwikkeling.

‘Mijn plan voor de toekomst is om mijn opleiding af te maken en dan het bedrijf te laten groeien. We zijn al actief in België en per 1 januari gaan we ook beginnen in Duitsland. Het is een grote markt dus dat gaat een leuke uitdaging worden.

Tekst en foto: Wietse Pottjewijd

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.
 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Gepubliceerd: 11 October 2019 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top