Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Geke is 21 en vierdejaars verloskundestudent. In haar blogs schrijft ze over de avonturen van een verloskundige (in opleiding). Geke’s eerdere blogs lees je hier. Meer Geke? Je kan haar ook volgen via haar Life of a midwife Facebookpagina.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Inspirerende, lachwekkende en ontroerende verhalen in de podcast

Gepubliceerd: 25 June 2019 • Leestijd: 1 minuten en 31 seconden • Geke

Hoewel de trend al een tijdje gaande is, heb ik onlangs pas de podcast ontdekt (ik ontdek trends altijd nét iets later dan de rest…). Uren kan ik luisteren naar andermans verhalen die uit mijn speakers komen. Sommige inspirerend, andere lachwekkend of zelfs ontroerend. In deze blog drie podcasttips.

Eigenlijk zou ik meer boeken willen lezen, maar nu ik hard bezig ben met mijn stage en m’n hopelijk laatste portfolio, gun ik mijzelf daar de tijd niet voor. Podcasts vind ik ideaal om toch even je zinnen te verzetten, terwijl je tegelijkertijd gewoon iets anders kan doen. Autorijden bijvoorbeeld of aankleden, opmaken en tandenpoetsen. In de afgelopen maanden heb ik er een soort ritme in gevonden.

’s Ochtends vroeg
Podcast: The Mindset & Motivation Podcast
Gemiddelde tijd van een aflevering: 10-15 minuten

Als ik niet uit m’n bed gebeld ben die nacht en rustig de tijd heb om wakker te worden en op te staan, zet ik graag een aflevering van deze podcast aan. Een enthousiaste man vertelt je van alles over hoe je van deze dag een succes kunt maken. Een stukje psychologie gecombineerd met een flinke dosis positieve mindset om gelukkig te worden en het uiterste uit elke dag te halen. Werkt bij mij heel motiverend én ik ben meteen lekker wakker.

Onderweg
Podcast: Man Man Man, de Podcast
Gemiddelde tijd van een aflevering: 50 minuten

Hoewel ik op weg naar stage of een afspraak meestal korter dan 50 minuten in de auto zit, vind ik het heerlijk om naar de verhalen van Domien Verschuuren, Bas Louissen en Chris Bergström te luisteren. In elke aflevering behandelen ze een bepaald thema (zoals feestjes, drugs, vriendschap, ruzie) en onderzoeken ze met elkaar hoe mannelijk ze daarin eigenlijk zijn. Hierdoor komen de grappigste anekdotes, ervaringen en gênantste verhalen naar boven, waarbij ze zelf ook geregeld in een deuk liggen. Schuddebuiken gegarandeerd!

’s Avonds voor het slapen
Podcast: Echt Gebeurd
Gemiddelde tijd van een aflevering: 15 minuten

Vaak kan ik na een lange dag niet direct slapen. Omdat ik ook niet eindeloos wil blijven instagrammen, zoek ik dan vaak naar een ouderwets ‘verhaaltje voor het slapengaan’. Een kwartiertje rustig luisteren naar waargebeurde verhalen, verteld door de mensen die ze zelf hebben meegemaakt, is ideaal. De verhalen lopen enorm uiteen, van ongemakkelijke dates met bekende Nederlanders, tot de ervaringen van een ambulancebroeder bij de cafébrand in Volendam. Ook leest er zo nu en dan iemand voor uit zijn of haar puberdagboek. Geloof me: dat is echt hilarisch!

Welke podcasts moet ik volgens jullie écht nog een keer luisteren?

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Inspirerende, lachwekkende en ontroerende verhalen in de podcast

 1. Podcasts zijn helemaal mijn ding. Ik volg er zo’n 40 (kan ze namelijk vooral luisteren op werk en in de vakanties, waarin ik fulltime werk).
  Hidden Brain, over psychologie en Freakonomics en Planet Money, beide economie, houden me up to date over het werkveld van mijn studie. Ze hebben zelfs geholpen bij het halen van tentamens en bronnen voor verslagen vinden.
  Meer voor de lol luister ik ontroerende docu’s als De Brand in het Landhuis en S-Town. Maar ook komedies als Dear Hank en John, programma’s over gewoonweg interessante onderwerpen als 99 Percent Invisible en simpelweg vrienden die wat kwebbelen als Lekker Spreken.

  Dus mocht iemand van de zomer een Roadtrip gaan maken en geen zin hebben in als maar die zelfde radiohits of heel je databundel leegtrekken op Spotify. Give podcasts a try.

 2. Ik heb ze ook nog maar net ontdekt. Tijdens het reizen (te voet, op de fiets, in de bus, in de trein) ideaal om je in je coconnetje terug te trekken.
  Op dit moment favoriet bij mij:
  – Teach on teach strong; over van alles wat je tegenkomst als docent (in opleiding) en met tips hoe ermee om te gaan
  En verder heb ik in mijn downloads podcasts staan van de volgende “kanalen”:
  – Physics world stories
  – Amerikanen lopen niet
  – NRC onbehaarde apen
  – Krachtige leraar podcast
  – Andermans veren
  – TED talks
  En verder zoek ik (net als in youtube) vaak naar onderwerpen die me op dat moment bezig houden (bijvoorbeeld omdat ik er een tentamen over krijg).
  Welke app gebruiken jullie om naar podcasts te luisteren? Ik gebruik nu castbox, heb een paar andere geprobeerd en deze bevalt tot nu toe het beste. Onder andere omdat je podcasts kan downloaden (ook op je externe SD kaart)

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top