Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Evi is 24 en studeert illustratie aan de Willem de Kooning Academie. Ze schrijft over ongemakkelijke of verwarrende situaties die ze tijdens haar studie herhaaldelijk tegenkomt. Lees hier haar eerdere blogs.

Recente blogs

Blog

Lekker flaneren als wandelende tl-balk

Gepubliceerd: 1 July 2019 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Evi

De wekker gaat, al weet je niet precies waarom je die had gezet. Je rolt uit je bed en staart een beetje voor je uit. Wat moet er vandaag gebeuren? Eigenlijk helemaal niks. En morgen dan? Ook niks.

Wat moet dat toch heerlijk zijn, dagen zonder verplichtingen, dacht je twee weken geleden toen je compleet verslagen je essay zat te typen. Je zag jezelf al flaneren over het strand met een cocktail in de hand en een zorgeloze kop, omringd door vrienden.

Eenmaal aangekomen bij de vrije dagen staan de zaken er wat anders voor. Je beseft weer dat het strand helemaal niet aan jou besteed is. Van te veel zon word je namelijk bloedchagrijnig. Heel veel materiaal om mee te flaneren is er ook niet, aangezien je lichaam een wandelende tl-balk is. Van een zorgeloze kop valt zeker niet te spreken, want er is ineens veel te veel tijd om na te denken. En als klap op de vuurpijl hebben vrienden eigenlijk nooit echt tegelijk vakantie.

Bij gebrek aan betere ideeën besluit je je kamer maar eens een grote schoonmaak te geven, wat eigenlijk wel nodig is na de afgelopen weken. Een beetje wassen, beetje opruimen, meezingen met je guilty pleasures, alles lekker langzaam. Eigenlijk best lekker. Tot je ineens ziet dat twee vage kennissen op vakantie zijn naar Italië en zichzelf volgooien met wijn en borrelhapjes. Dat wil jij ook!

Met wat kwaaltjes het internet afstruinen naar mogelijke ziektes of op mannenjacht gaan na het kijken van een romantische comedy: iedereen doet het, maar handig is het nooit. Ik denk dat een dergelijke aanpak ook tijdens de vakantie vermeden moet worden.

Probeer zo min mogelijk tijd te besteden aan instagramstalken of wachten op telefoontjes van andere vakantiegangers, maar ga in plaats daarvan zoveel mogelijk dingen doen. En dat doen kan letterlijk alles zijn. Met je net gewassen kleren door de supermarkt flaneren is ook hartstikke vermakelijk. Wie weet welke droomprins je daar tegenkomt.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Lekker flaneren als wandelende tl-balk

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top

%d bloggers like this: