Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Vivian van Leeuwen is haar lerarenopleiding Nederlands aan het afronden. Ze heeft lichamelijke beperkingen. Lees haar eerder verschenen blogs.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Lieve student, jij bent nog zoveel meer dan je studie

Gepubliceerd: 8 October 2019 • Leestijd: 1 minuten en 15 seconden • Vivian

Bekentenis: als ik het over mezelf heb, noem ik mijn opleiding bijna altijd als eerste. Bijna alsof ik mezelf definieer met dat zinnetje ‘ik studeer aan de lerarenopleiding Nederlands.’ En eigenlijk is dat gek.

Want ik kan hele alinea’s vol pennen over alle andere dingen die ik ook nog doe, van poëzie schrijven tot mijn vier Tumblr-blogs en van mijn ideeën over feminisme en activisme tot alle boeken, films, series en muziek waar ik van hou.

Jazeker, mijn studie en daarmee mijn liefde voor het onderwijs en het vak Nederlands is een groot deel van me. Maar ik ben nog zoveel meer, en soms, in alle hectiek van deadlines en stress en onvoldoendes en onzekerheid, is dat precies waar je jezelf aan moet herinneren.

En het helpt. Als het met mijn scriptie of mijn gezondheid niet zo lekker gaat, denk ik aan alles wat ik tof vind, aan alles wat er in mijn hoofd zit, alles wat ik graag doe, en dan realiseer ik me: het is oké, dit is niet alles, er is nog meer. Dingen waar andere mensen soms niet eens van weten, die niets met mijn studie te maken hebben, maar alles met mij.

Want, lieve student, jíj bent nog zoveel meer. Je bent niet je faalangst of je struggles met dat portfolio, maar juist die dagdromen over wat je straks met je diploma wilt gaan doen. Je bent niet dat aanwezigheidspercentage, maar veel meer de dingen die je doet op een dag dat je het niet trekt om naar college te gaan. Je bent niet de nachten die je blokkend achter je bureau doorbrengt, maar veel meer dat chille gevoel van een avondje hangen met vrienden – of met je kat, ook goed.

En je bent al helemaal niet je cijfers, maar veel meer de dingen die je écht hebt geleerd tijdens je studie… over jezelf, over wat je wilt en wie je bent en wat je kunt.

Jij bent nog zoveel meer dan je studie. Er is nog zoveel meer dan je studie. Als je het maar ziet.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Lieve student, jij bent nog zoveel meer dan je studie

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top