Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
4 oktober 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

portret van Guus van der Aa

‘Na m’n afstuderen wil ik graag iets in de muziekindustrie gaan doen’

Guus van der Aa studeert creative marketing & sales en zit in het tweede jaar. ‘Ik maak soms ook foto’s van de optredens waar ik heenga. Dat ik dit soort dingen ben gaan doen, daaraan merk ik dat weggaan uit Tilburg goed heeft uitgepakt.’

‘Ik heb hiervoor leisure management gestudeerd in Breda, maar dat vond ik helemaal niks. Ik ben na een half jaar gestopt en bij een tankstation gaan werken in Tilburg. Daar zat ik elke dag de hele tijd alleen maar op een stoel een beetje niks te doen. Ik was niet ongelukkig maar ik beleefde gewoon niets. Ik kreeg daardoor zin om weer nieuwe dingen te ontdekken. Ik had het wel gezien in Tilburg en verhuisde naar Rotterdam.

‘Ik had al wat vrienden gemaakt in Rotterdam. Mijn vriendin woonde er en we gingen veel naar feestjes. Een van mijn vrienden had een kamer voor me in een antikraakpand voor 200 euro in de maand, dus ik dacht: let’s go. Met zijn tweeën deelden we een pand van 200 m2. Dat was mooi, maar al na een week kregen we te horen dat we eruit moesten. Ik heb daarna anderhalf jaar in een studentenhuis gewoond in Noord, en nu woon ik op Charlois met weer diezelfde vriend. Dit keer gelukkig gewoon in een huurhuis.

‘Met zijn tweeën deelden we een pand van 200 m2. Dat was mooi, maar al na een week kregen we te horen dat we er uit moesten.’

‘Ik heb sinds anderhalf jaar een bijbaantje als pizzabezorger in Rotterdam-Noord. Het is een heel leuk team met veel vrienden, alleen soms gebeuren er best rare dingen. Laatst had ik twee bestellingen, en nadat ik de eerste had afgeleverd hoorde ik een paar meiden schreeuwen dat er een pizza was gestolen. Wat bleek: toen ik even weg was had iemand gewoon een pizza uit de bak van mijn scooter gehaald. Diegene was er gewoon mee vandoor gegaan. Wie doet zoiets nou? Kon ik weer een nieuwe halen.

‘In mijn vrije tijd luister ik veel naar hiphop. Tyler the Creator is een van mijn favoriete rappers en ik luister ook veel naar Kanye West. Rotterdam heeft ook best wel een levendige hiphop-scene. Ik ga vaak naar BIRD voor leuke feestjes en optredens. Laatst trad Slowthai daar op, een rapper uit de UK. Dat was echt super nice. Ik ben ook een keer naar Joost Klein (een Nederlandse muzikant, schrijver en youtuber, red.) geweest in Rotown. Hij is echt een van mijn voorbeelden. Hij doet gewoon zijn ding maar zet zich wel volledig in en daardoor is hij supersuccesvol.

‘Vorig jaar volgde ik het keuzevak fotografie en toen heb het nachtleven van Rotterdam vastgelegd.’

‘Ik maak soms ook foto’s van de optredens waar ik naartoe ga. Vorig jaar volgde ik het keuzevak fotografie en toen heb het nachtleven van Rotterdam vastgelegd. Dat ik dit soort dingen ben gaan doen, daaraan merk ik dat weggaan uit Tilburg goed heeft uitgepakt. Ik neem nu veel sneller het initiatief om nieuwe dingen te ondernemen.

‘Ik ben creative marketing & sales aan de Hogeschool Rotterdam gaan studeren omdat ik na m’n afstuderen graag iets in de muziekindustrie wil gaan doen. Vorig jaar heb ik stage gelopen bij To The Max Entertainment in Tilburg en dat vond ik echt superleuk. Ze organiseren evenementen en doen artiestenmanagement, vooral voor aankomende talenten in de hiphop. Ik moest de social media bijhouden en evenementen promoten. Zoiets wil ik straks graag doen.’

Tekst en foto: Wietse Pottjewijd

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.
 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Gepubliceerd: 13 December 2019 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top