Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Vivian van Leeuwen is haar lerarenopleiding Nederlands aan het afronden. Ze heeft lichamelijke beperkingen. Lees haar eerder verschenen blogs.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Voornemen rijmt op streven

Gepubliceerd: 8 January 2019 • Leestijd: 1 minuten en 5 seconden • Vivian

1 januari staat garant voor een motivatieshot en het vaste voornemen om vanaf nu álles goed te gaan doen. Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe jij.

Als we dan even een flashforward doen naar een paar maanden later, is dat shotje motivatie uitgewerkt en is er van die voornemens alleen nog een vage herinnering over. Want lekker in je comfortzone blijven – doen wat je voorheen deed op de manier waarop je het altijd gedaan hebt – blijkt toch fijner.

Ook ik ben zo’n enthousiasteling die helemaal gaat voor zelfverbetering. Maar ik heb ontdekt dat je daar geen nieuwjaarsdag voor nodig hebt. Ik ben gewoon fan van doen wat voor mij goed werkt en goed voelt. En als ik merk dat iets beter kan, dan geef ik mezelf gewoon een nieuwe start, ook al is het midden in maart of halverwege oktober.

Ik ontdekte nog iets: dat de eisen die ik met die voornemens aan mezelf stelde, veel te hoog waren én dat ik het eigenlijk veel leuker vind om gewoon uit te kijken naar wat het jaar me gaat brengen.

Streven om in een jaar tijd iets te bereiken vind ik daarentegen mooi – een jaar is toch een soort hoofdstuk waarin van alles kan gebeuren en veranderen. Voor mij wordt 2019 naar alle waarschijnlijkheid het jaar van afstuderen en van mijn plekje op de arbeidsmarkt veroveren. Het wordt het jaar waarin ik aan een heel nieuwe fase van mijn leven begin.

Dát is waar ik naar uitkijk. Dat is waar ik naar streef en hoe ik me 2019 wil herinneren. Jezelf iets voornemen impliceert dat je faalt als het niet lukt, maar streven? Streven is mooi. Streven betekent dat je ook ruimte laat voor alles wat het leven jouw kant op kan gooien.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top