Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 september 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Jimmy (23) zit in het vierde jaar van de opleiding facility management. Hij woont in Den Haag op kamers, werkt daar als kok in een Spaans restaurant en reist dagelijks op-en-neer naar Rotterdam. Hij blogt over de dingen die hem opvallen. Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Waarom ik geen sterke drank meer drink

Gepubliceerd: 10 May 2019 • Leestijd: 1 minuten en 19 seconden • Jimmy

De laatste jaren drink ik steeds minder. Ik drink nog weleens een wijntje bij het eten of een biertje op het terras, maar meer dan dat wordt het niet. Tenzij ik op een festival ben. Dan gaan alle remmen los.

Door schade en schande heb ik geleerd dat ik sterke drank beter kan vermijden. Het is duur en ik ga er niet zo goed op. Jaren geleden was ik op Sziget, een festival in Boedapest. Voor de prijs van een Nederlands biertje kreeg je een emmer sterke drank, dus de wodka-Red Bulls, baco’s en cocktails gingen erin als koek.

De drank, de zon op m’n kop en de goede muziek maakten het festival een feest. Eten was niet echt nodig, drinken des te meer. In negentig minuten klokten we met z’n vieren een fles whiskey (met appelsap) en een fles Bacardi (met cola) leeg. Toen ik opstond om naar het festivalterrein te gaan, ging bij mij het licht uit.

Ik kan me niets meer van die middag herinneren, maar ik ken de verhalen wel. Schreeuwend dat ik een flesje wodka bij mijn piemel had gestopt om mee naar binnen te smokkelen, rende ik van de ene mensenmenigte naar de andere. Bij het betreden van de festivalbrug maakte ik een vreselijke smak waarbij ik half van de brug viel. Mijn horloge vloog kapot van mijn pols en ik bleef liggen.

M’n vrienden hebben me terug naar de tent gebracht en buiten op een luchtbed gelegd. In no-time kotste ik alle drank uit en toen ik moest plassen, heeft een vriendin me moeten helpen. Toen ik uren later weer een beetje bijkwam, zijn we naar Fedde Le Grand gegaan.

Mijn herinneringen komen vanaf hier weer terug. Ik sta tegen een onbekend meisje aan te dansen. Half opgewonden wil ik haar zoenen, maar zij ziet dat niet zitten omdat ik niet zo fris ruik. Ik krijg haar wel mee naar de tent, maar daar presteer ik niets.

De kater was intens en werd er niet beter op toen m’n vrienden me bijpraatten over de avond ervoor. Ik heb m’n lesje wel geleerd: nooit meer zo veel drinken en al helemaal geen sterke drank. Bier geeft me echt voldoende plezier.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Waarom ik geen sterke drank meer drink

 1. Sukkel, drink dan niet zo ontiegelijk veel in het openbaar.
  Je bent veel beter af door even veel te drinken helemaal in je uppie en dan de schijn op te houden dat je helemaal geen probleem hebt en de dag weg te lachen om vervolgens diezelfde avond jezelf in slaap te huilen met een (tegen die tijd) lege fles sterke drank.
  Merk zelf ook dat hoge kwaliteit sterke drank drinken een groot deel van de kater beperkt.

 2. Vind het een beetje een onzinnige opmerking @bozepaarsealien. Omdat hij een keer teveel gedronken heeft in het openbaar zou hij gelijk thuis een probleem drinker moeten worden? Achja misschien projecteer je je eigen problemen op een ander, maar daar kan ik natuurlijk niet over oordelen.

  Verder goed stuk zo leren we allemaal op een gegeven moment waar de grens ligt.

 3. @BozePaarseAlien Denk dat bijna iedereen dit wel gedaan heeft om achter te komen dat het niet niet verstandig is. En komop, hieruit blijkt niet dat hij een zwaar alcohol list met problemen ofzo.

 4. Alhoewel ik compleet begrip heb voor de keuze van de auteur en zijn standpunt wil ik toch de “sterke drank” enige bescherming bieden.
  Ik heb zelf nooit van bier gehouden en heb sinds mijn 14e altijd sterke drank gedronken en weet daarom heel goed waar mijn grenzen liggen. Wat ik hiermee bedoel is dat jezelf “bedwelmen” altijd met mate moet gaan en je aan elk soort vergif gewend kunt raken en je eigen grenzen moet leren kennen. Of het nou bier, sterke drank, xtc of wat danook is, doseren is iets wat je voornamelijk leert door ervaring en daarom vind ik het een beetje jammer dat de auteur dit probleem bij sterke drank legt. Alleen omdat hij zich een keer niet wist in te houden is sterke drank opeens iets geworden om ten allen tijden te vermijden. Ontwikkel alsjeblieft een volwassen en gezonde omgang met drank/drugs of leer de fouten bij jezelf te leggen ipv het bedwelmende middel.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top