Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Geke is 21 en vierdejaars verloskundestudent. In haar blogs schrijft ze over de avonturen van een verloskundige (in opleiding). Geke’s eerdere blogs lees je hier. Meer Geke? Je kan haar ook volgen via haar Life of a midwife Facebookpagina.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Waarom ik het helemaal niet erg vind om de Bob te zijn

Gepubliceerd: 4 June 2019 • Leestijd: 1 minuten en 24 seconden • Geke

‘Twaalf bier en drie cola alsjeblieft.’ Afgelopen week was het tijd voor het TUNTUNTUN-weekend 2019. Traditiegetrouw vloeit daar veel bier en ben ik minstens een avond de Bob. Wist je dat ik me die avond stiekem het meest vermaak?

TUNTUNTUN is de naam van onze vriendengroep, genoemd naar een liedje dat ‘in’ was tijdens onze middelbareschooltijd. Wat ben ik blij met deze mensen én ons jaarlijkse weekend. Hoewel we door het hele land wonen en allemaal heel verschillende levens hebben, houdt iedereen het Hemelvaartsweekend vrij. In dat weekend gaat er veel (lees: heel veel) bier doorheen, wordt ons favoriete drankspelletje tientallen keren gespeeld en wordt er gefeest tot in de late uurtjes.

Willen we de deur uit, dan zullen er toch drie mensen de Bob moeten zijn. Maar dat is geen straf, als je het mij vraagt.

Ten eerste vind ik het hilarisch. Gekke dansjes, spontane meezingsessies in de auto en plotselinge diepzinnige gesprekken komen toch net iets vaker voor met wat alcohol in het spel. Omdat ik zelf nuchter en alert ben, krijg ik alles mee. M’n telefoon staat vol met filmpjes, selfies en spraakmemo’s van deze kleine geluksmomentjes.

Dat brengt me op het tweede punt: geen lelijke, dronken foto’s. Ja, ze zijn hilarisch, maar vaak ook een tikkeltje gênant. Dat ze op de telefoons van m’n vrienden staan en af en toe gebruikt worden om me belachelijk te maken: best. Dat zo’n foto ook op de Facebookpagina van de plaatselijke kroeg staat: liever niet.

En natuurlijk: geen kater! Nu moet ik toegeven dat ik pas een keer in m’n leven écht een kater heb gehad, maar toch. Met wat alcohol in m’n mik ben ik om een uurtje of twee wel klaar: moe en verlangend naar m’n bed. Als ik weet dat het echt laat gaat worden, laat mij dan maar de Bob zijn! Voor ik het weet is het 6.00 uur en de volgende dag ben ik gewoon weer fit.

In onze vriendengroep is er altijd waardering voor de Bob. Jij betaalt de benzine, zij de drankjes op de avond. Ze weten je te vinden voor het delen van geluksmomenten en vertellen minstens tien keer op een avond hoe fijn ze het vinden dat ze geen taxi hoeven te regelen. Lieverds zijn het ook.

Profielen zoekt bloggers (studenten én medewerkers)

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top