Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Wie is jouw Docent van het Jaar?

Gepubliceerd: 20 November 2019 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Studenten kunnen vanaf vandaag hun favoriete docent nomineren als Docent van het Jaar. Deze zesde editie van de verkiezing wordt weer georganiseerd door de studentengeleding van de medezeggenschapsraad (sgmr).

Docent van het Jaar Martin van Haastrecht
Martin van Haastrecht, in 2018 Docent van het Jaar, met de gewonnen bokaal.

Je favoriete docent kun je – inclusief motivatie – aanmelden op Hint, de intranetpagina van de Hogeschool Rotterdam. Dat kan tot en met woensdag 4 december. Uit de ingezonden nominaties kiest de jury bestaande uit vier sgmr-leden de beste docent.

Landelijke criteria

Na 4 december maakt de jury een selectie van een aantal docenten. Die topkandidaten worden vervolgens getoetst aan de criteria die gelden voor de landelijke verkiezing van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Daarbij gaat het om ‘passie voor het vak’, ‘betrokkenheid bij de belevingswereld van de student en het werkveld’, ‘inzet van feedup, feedforward en feedback tijdens de lessen en bij toetsing’ én om ‘een visie op onderwijs, en het creatief uitdragen hiervan met behulp van gepaste digitale leermiddelen en gepaste begeleidingsvormen’.

Maurice, Adriaan, Joyce, Leon en Martin

In de loop van januari 2020 wordt de winnende docent tijdens een van zijn colleges verrast met de prijs en de bijbehorende bokaal.

Vorig jaar ging de titel naar docent technische bedrijfskunde Martin van Haastrecht. De jaren ervoor waren de titels voor docent communicatie Leon Goor, Joyce Buitelaar (small business), Adriaan de Jongh (officemanagement) en Maurice Scheepers (vastgoed en makelaardij).

Student van het Jaar

Dit jaar is er ook een Student van het Jaar-verkiezing. Deze wordt door Profielen georganiseerd. Docenten, medewerkers, studenten en anderen kunnen studenten nomineren die in 2019 iets bijzonders hebben gedaan.

Stuur Profielen je nominatie: een tekst van maximaal 250 woorden waarin je uitlegt waarom deze student een prijs verdient. Profielen ontvangt de nominatie graag vóór 1 december op profielen@hr.nl. Vul de naam van jouw genomineerde in de onderwerpregel in.

Tekst: Jos van Nierop
Foto: Erno Wientjens

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top