Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
15 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Jimmy (23) zit in het vierde jaar van de opleiding facility management. Hij woont in Den Haag op kamers, werkt daar als kok in een Spaans restaurant en reist dagelijks op-en-neer naar Rotterdam. Hij blogt over de dingen die hem opvallen. Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Work hard, play hard

Gepubliceerd: 2 April 2019 • Leestijd: 1 minuten en 53 seconden • Jimmy

Toen ik bijna drie jaar geleden aan mijn hbo-opleiding facility management begon, had ik niet gedacht dat ik ooit tijd zou hebben om deze blog te schrijven.

Ik startte met het idee dat de komende vier jaar zwaar en lastig zouden worden, dat ik keihard zou moeten werken en weinig ruimte zou hebben voor mijn sociale leven.

Tot mijn grote verbazing zit ik nu alweer in het derde jaar van mijn studie met mijn propedeuse op zak, ben ik vaker dan ooit op vakantie geweest en heb ik meer leuke dingen gedaan dan in de tijd dat ik fulltime werkte.

Het studentenleven is voor mij ook een vakantieleven geworden. Ergens wel belachelijk, maar vooral heerlijk om vier, vijf of zes keer per jaar in het vliegtuig te stappen naar een nieuwe bestemming ergens ter wereld. Gewoon boeken en gaan. Het feit dat mijn vriendje in de luchtvaart werkt, helpt wel mee. Voor een prikkie zitten we in een ander land, je kan het zo duur maken als je zelf wilt en met een goede bijbaan kom je nog eens ergens.

Het begon allemaal in het eerste jaar, waarin ik in de tweede schoolweek al naar Lissabon vloog, in de herfstvakantie naar Mallorca ging, vervolgens in januari meeging met de studiereis (weer naar Lissabon) en in februari voor het eerst met de schoonouders op wintersport ging in Oostenrijk. In de zomer verbleef ik in Frankrijk en op Texel.

Jaar twee trapte ik af met een paar dagen Londen, daarna vloog ik voor een studiereis naar Porto, om vervolgens weer met mijn schoonfamilie naar Oostenrijk te gaan en twee maanden later met mijn familie en aanhang nog eens af te reizen naar Porto. Ter afsluiting hebben we in de zomer Italië en Malaga onveilig gemaakt.

Dit schooljaar was Parijs het eerste tripje, gevolgd door Marokko en wintersportavonturen in Oostenrijk. Ik heb deze maand nog twee weken Azoren voor de boeg en in de zomer ga ik weer even terug naar het mooie eiland Mallorca.

Maar om al dit playing te kunnen realiseren, is er flink wat working nodig. Ik moet er steeds voor zorgen dat ik mijn opdrachten voor school op tijd af heb. Daar heb ik zo mijn methodes voor.

Bij de projecten probeer ik altijd meteen een goede start te maken, zodat we als groep direct wat op de zaken vooruitlopen. Daarnaast probeer ik alle lessen aanwezig te zijn zodat ik de tentamenstof al voor een kwart in mij heb opgenomen. Dat harde werken werpt zijn vruchten af en zo kan ik met een redelijk gerust hart op vakantie.

Wat we in het nieuwe schooljaar gaan doen, moet ik nog even bekijken. Maar je ziet: genoeg tijd om leuke dingen te doen naast het studeren. En dat kan ik iedereen aanraden, want zo overleef je de stress en drukte van de studie. Al is het maar een weekendje wellness, waarbij de massages je tot ontspanning dwingen. Het ideale studentenleven moet je zelf creëren. Work hard, play hard!

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Work hard, play hard

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top

%d bloggers like this: