Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Nabil is tweedejaars student crossmediale communicatie met een passie voor schrijven. Hij schrijft over het leven als student en schetst hiermee herkenbare situaties waar jij misschien wel middenin zit…
Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Zeg wat vaker ja tegen nee

Gepubliceerd: 13 December 2019 • Leestijd: 0 minuten en 59 seconden • Nabil

‘Wat is hij aardig.’ ‘Hij helpt iedereen.’ ‘Je moet bij hém wezen.’ ‘Dat weet hij vast wel.’ Mijn vriendelijkheid in combinatie met mijn verlegenheid kostte mij bijna mijn kop. Maar net op tijd werd ik gered.

Vereerd, trots en zelfverzekerd. Dat was mijn gevoel toen zelfs docenten mijn medestudenten adviseerden om bij mij een helpende hand te vinden. Trots als een pauw liep ik rond. En elk mailtje of appje dat ik binnenkreeg van hulpvragende studenten versterkte dat gevoel alleen maar. Dit duurde voort, totdat de ellende begon. Ik voelde dat ik aan het verdrinken was.

Door constant overal maar ‘ja’ op te antwoorden, stapelde alles zich op. Daardoor hielp ik de studenten wel, maar niet mezelf! En dan kwamen die deadlines ook nog eens steeds dichterbij. De angst iemand persoonlijk te beledigen door ‘nee’ te verkopen werd alsmaar groter, zeker omdat het vaak studenten waren met wie ik een goede band heb. Gelukkig vond ik dankzij mijn slc’er net op tijd het ontsnappingsmiddel: peercoaching.

Want toen ik mijn worsteling deelde met mijn slc’er kwamen we samen tot een conclusie: ik zou officieel peercoach moeten worden. Een soort wannabe docent die studenten tips en feedback geeft.

Dus ja, ik moest minder hooi op mijn vork nemen en vaker nee durven zeggen. Maar het mooie was: dat ging eigenlijk vanzelf, toen ik deze nieuwe rol aannam. Nu plan ik afspraken in, zit het vol als het vol zit en kan ik nee verkopen zonder dat ik me er schuldig over voel. En ik krijg er ook nog een zakcentje voor! Happy them, happy me.

Zeg dus vaker ja tegen nee, want voor je het weet zit je er zelf mee.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Zeg wat vaker ja tegen nee

  1. Super Nabil, het getuigt van zelfinzicht dat je je `helpers high’ zo goed hebt getackeld!
    Inderdaad lucky you, lucky them want ik wens iedere student zo’n peercoach(ervaring) toe 🙂

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top