Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Nabil is tweedejaars student crossmediale communicatie met een passie voor schrijven. Hij schrijft over het leven als student en schetst hiermee herkenbare situaties waar jij misschien wel middenin zit…
Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Ik heb corona en geloof me: dit wil je niet!

Gepubliceerd: 2 April 2020 • Leestijd: 1 minuten en 14 seconden • Nabil

Het begon allemaal op een zondag toen ik in ademnood raakte, daarvan in paniek raakte en bijna flauwviel. De klachten waren toen niet zo voelbaar als nu. Hoe ik het heb gekregen is een groot vraagteken. Het kan van alles zijn geweest: ik reisde elke ochtend met een overvolle metro en deed boodschappen.

Ik ben nu thuis en blijf dat voorlopig ook. Mijn zwager, die in de buurt woont, doet boodschappen. Hij zet ze voor de deur, belt aan en gaat dan weer in z’n auto zitten.

Ik heb geen coronatest gehad via bloedprikken of een staafje in mijn neus. Toen ik ziek werd, heb ik een dokter gebeld en die heeft na twee dagen op basis van mijn symptomen en klachten de diagnose gesteld. De eerste drie dagen van m’n ziekbed werd ik wakker van de pijn op de borst waar ik bang van werd en een paniekaanval of hyperventilatie van kreeg. Wat niet handig is, want ik moet rustig ademen.

We zijn nu een week verder en iedere dag heb ik meer moeite met ademhalen. Ik heb het gevoel dat m’n longcapaciteit iedere dag afneemt en raak snel uitgeput. Ik kan niet heel lang achter elkaar praten omdat ik dan naar adem moet happen. De pijn in mijn borst is een soort drukkende en stekende pijn die ik ook in m’n rug voel.

Elke keer als ik te lang stilsta bij die pijn, dreigt er een paniekaanval te komen. Gelukkig heb ik veel afleiding, maar toch kreeg ik gisteren een lichte aanval.

Ik was fit, gezond en er was geen vuiltje aan de lucht. Totdat ik een wekenlange bijholteontsteking kreeg en dit erachteraan kwam. Ik ben van mezelf erg hygiënisch en overdrijf daar zelfs vaak in, maar toch ben ik ziek geworden.

Iedereen die alle overheidsregels met betrekking tot handen wassen en afstand houden overdreven vindt en denkt als jongere zelf niet vatbaar te zijn: wees alsjeblieft voorzichtig en denk er niet te licht over. Je hoeft geen symptomen te vertonen, kan superfit zijn, kan superhygiënisch zijn en het toch oplopen.

Neem alsjeblieft geen onnodige risico’s. Geloof me, dit wil je niet.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

8 Responses to Ik heb corona en geloof me: dit wil je niet!

 1. Tjee, Nabil, wat naar! Gelukkig kan je nog wel schrijven. Beterschap!

 2. Tjonge Nabil, wat heftig! Hou vol en zorg goed voor jezelf. Sterkte!

 3. Heel veel sterkte Nabil! Wat ontzettend balen. En dank voor je boodschap aan iedereen!

 4. Vreselijk zeg. Veel beterschap en hou ons vooral op de hoogte van alles! Heel interessant om de symptonen dusdanig uitgeschreven te zien.

 5. Wat naar Nabil. Van harte beterschap! Je boodschap aan eenieder om het virus niet licht op te vatten, juich ik toe.

 6. Nee Nabil! Wat ongelooflijk rot voor je. Ik hoop dat het snel weer wat beter met je gaat. Houd vol! Het duurt langer dan je wilt, hoor ik van anderen, dus houd moed.

 7. Wat naar Nabil, dat je corona hebt en daarbij ook zoveel last hebt van paniekaanvallen. Ik zelf heb ook corona gehad, niet getest wel op basis van symptomen de diagnose gekregen. Bij mij begon het met keelpijn, hoesten en een klein beetje benauwdheid. Na 3-4 dagen werden de symptomen erger en kwamen er symptomen bij als vermoeidheid, spierpijn overal en een enorm brandend gevoel aan de binnenkant van mijn longen bij iedere ademhaling. Ik herken ook de pijn die je beschrijft met inademen. Het is heel naar om het te hebben en de ademnood is vreselijk en soms ook eng, maar ik wil je laten weten dat ik er nu helemaal weer vanaf ben. Het heeft twee weken geduurd, maar ik ben nu, op de vermoeidheid na, helemaal beter. Dus ik wil je zeggen, houd vol, doe rustig aan en wees lief voor jezelf, dat is het enige wat je nodig hebt!

 8. Het bericht dat covid-19 een ernstige infectie is die echt jonge gezonde mensen kan raken kan niet genoeg gedeeld worden. Sterke en beterschap aan Nabil en alle anderen die moeten lijden onder dit virus.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top