Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 oktober 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Jonnick is vierdejaars student aan de docentenopleiding maatschappijleer. Hij schrijft graag over problematiek die hij tegenkomt in het onderwijs, maar een lichter onderwerp op zijn tijd gaat hij niet uit de weg. Eerdere blogs van Jonnick lees je hier.

Recente blogs

Blog

Brief aan het vuilmonster (ben je daar?)

Gepubliceerd: 10 February 2020 • Leestijd: 1 minuten en 19 seconden • Jonnick

Best Vuilmonster, hoe gaat het ermee? Ik hoop dat het nieuwe jaar tot nu toe bevalt. Ik schrijf je vanaf een bankje op locatie Museumpark waar ik zojuist je lege boterhamzakje tussen de kussens vandaan heb getrokken. Ik neem het je niet kwalijk dat je het hebt achtergelaten. Het restant smeerkaas plakt nogal, dus ik snap dat je er zo snel mogelijk vanaf wilde.

Hoe dan ook, ik schrijf je een brief omdat ik je wil ontmoeten. Mijn medestudenten geloven niet dat je echt bent, maar dat zijn toch maar schapen die alles geloven wat de mainstreammedia zeggen. Ik zie overal op school bewijs voor je bestaan. De half-opgegeten broodjes, mandarijnenschillen, lege blikjes en flesjes op de tafels waar ik graag aan wil werken. Dat kan niet het gedrag zijn van mensen die zorgdragen voor hun omgeving, dus je moet wel echt bestaan.

Ik wil je zoveel vragen stellen! Leef je thuis ook tussen het vuil, of ben je zo iemand die zijn werk niet mee naar huis neemt? Ben je een ongelukkige fout van moeder natuur of ben je gecreëerd in een geheim laboratorium? Maak je de rommel die je op school achterlaat, of zijn het gewoon de sporen die blijven liggen als jij je door de ruimte voortbeweegt?

Zeker op die laatste vraag wil ik antwoord hebben. De vuilmonsterfanclub waar ik lid van ben, heeft hier laatst een felle discussie over gevoerd. Ik denk niet dat we heel ver komen met ons onderzoek als we die kernvraag niet kunnen beantwoorden.

Er is bovendien haast bij. Ik moet je snel spreken omdat onze groep geheime plannen van de hogeschool heeft ontdekt. Een aantal andere monster-enthousiastelingen heeft op allerlei locaties in en rond de school zwarte dozen gevonden. We weten vrij zeker dat het apparaten zijn waarmee chemicaliën worden verspreid. Het gif moet ervoor zorgen dat de studenten je bestaan ontkennen!

Natuurlijk zegt de leiding van de HR dat het ’rattenvallen’ zijn, bedoeld om ’het ongedierteprobleem op te lossen veroorzaakt door de grote hoeveelheid restafval die studenten laten liggen‘, maar wij weten allebei dat de Illuminati de schoolleiding in haar greep heeft. Bewijs? Zoek FlatTruth62 op YouTube en je weet genoeg.

Neem alsjeblieft contact met mij op. Ik moet bewijs hebben dat al die zooi op de HR niet door studenten wordt achtergelaten.

Met vriendelijke groet,

Jonnick

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Brief aan het vuilmonster (ben je daar?)

 1. Leuk stukje, heb lekker mee geërgerd.

  “Randstad Pauperitis” is niet te genezen. Heerlijk, al die stakkers in de sociale huur die wokpannen bami integraal de straat op banjeren, de inboedel in een steegje neergooien en van die afzichtelijke schotels of airco units aan de straatkant monteren.

  Ik wil de schrijver incidenteel “detoxen” ergens in de provincie aanraden, daar kom je dit soort zooi een stuk minder tegen.

 2. Beste Jonnick,

  Het klopt dat de Mainstream Media er vaak naast zit, maar ik besta wel. Helaas krijg ik ook de schuld van alles, ik moet mijn inboedel toch ergens kwijt. Het spijt me, dat is deel van mijn identiteit en nog meer mijn opvoeding. Echter ben ik degene niet die kruimels en verpakkingen achterlaat, vermoedelijk is dat het koekiemonster, die dat doet.

  Ik ben blij met deze column maar hoop dat jullie waken voor vooroordelen, en niet alles bij mij zoeken, maar bij jullie zelf. In de hoop dat hiermee de studenten hun eigen inboedel opruimen, niet alle spullen zijn namelijk van mij.

  Met vervuilende groet,

  Oscar, uit een welbekende straat (huiverig voor privacy-regels).

 3. Cringe, om zo te praten over de illuminati en de mainstream media. Gevaarlijke onderwerpen! En als al dat afval je zo stoort, waarom gooi je het dan niet gewoon zelf weg in plaats van je tijd te verdoen aan het schrijven van dit stuk.

 4. Fantastisch stukje. Ik denk dat we Lean Management in moeten zetten om de grondoorzaak naar boven te halen. De 5 times why methode kan hier wellicht in helpen.

  1. Waarom gooit het vuilmonster al zijn troep overal neer? Omdat het onderdeel is van zijn leefomgeving.
  2. Waarom is afval onderdeel van zijn leefomgeving? Omdat hij zich daar lekker in voelt…
  3. Waarom voelt ie zich lekker in afval? Omdat hij opgegroeid is tussen andere vuilmonsters die datzelfde doen.
  4. Waarom groeit hij op tussen andere vuilmonsters? Omdat deze vuilmonsters nooit hebben geleerd goed voor zichzelf en hun omgeving te zorgen..

  En ik denk dat we ‘m daar hebben (grondoorzaak): Hoe leren we die vuilmonsters om goed voor zichzelf en hun omgeving te zorgen? We zijn een Hogeschool, dus ik denk dat we de vuilmonsters best iets kunnen leren. Op die manier doorbreek je de cirkel van het vervuilen van onze leefomgeving. Moeten we ze overigens wel eerst kunnen vinden ;-).

  Veranderkundig moet het vuilmonster wel eerst erkennen dat het verspreiden van vuil een probleem is. Het opruimen van afval zorgt ervoor dat het probleem juist minder zichtbaar wordt. Dus wordt er niets aan gedaan. Daarom is het schrijven van dit stuk beter dan het afval opruimen zelf. Goed gedaan!

 5. Mohim, ben jij vriendjes met het vuilmonster? Waarom zouden andere mensen zijn rommel op moeten ruimen??? Ben jij soms ook zo opgevoed en help jij hem mee?

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top

%d bloggers like this: