Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Hoe staan we er financieel voor? Doe mee aan het Profielen Geldonderzoek

Gepubliceerd: 23 January 2020 • Leestijd: 1 minuten en 8 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vannacht hebben alle Nederlandstalige Hogeschool Rotterdam-studenten per e-mail een uitnodiging gekregen om mee te doen met het Profielen Geldonderzoek. In april verschijnt er een Profielen Magazine waarin de resultaten hiervan te lezen zullen zijn.


De redactie van Profielen wil graag meer weten over de financiële situatie van studenten. Daarom hebben we in samenwerking met het Kenniscentrum Zorginnovatie en het lectoraat Schuld en Incasso van de Hogeschool Utrecht een vragenlijst opgesteld. In deze lijst staan onder andere vragen over DUO, bijbaantjes, financiële opvoeding, roodstaan, schulden, uitgaven en betalingsachterstanden.

Als veel studenten deze vragenlijst invullen krijgen we een goed beeld van hun financiële wel en wee. En met die kennis kunnen wij als onafhankelijk nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam een mooi en nuttig themanummer maken.

Mooie verhalen, maar ook invloed

Eerder deed Profielen al een (on)geluksonderzoek, een onderzoek naar gender en geaardheid en vorig jaar een onderzoek naar drank en drugs onder de studenten van de HR.

Aan al deze onderzoeken werd door duizenden studenten meegewerkt. Ze leverden interessante, grappige en soms aangrijpende verhalen op en hebben invloed gehad binnen de HR. Naar aanleiding van het (on)geluksonderzoek kwam er meer aandacht voor depressie en suïcide en naar aanleiding van het gender- en geaardheidsonderzoek werd de eerste HR Pride georganiseerd.

Alle Nederlandstalige HR-studenten kunnen de enquête invullen via de link in de e-mail die ze hebben ontvangen. Het themanummer verschijnt midden april. Hou onze website in de gaten voor de precieze verschijningsdatum of schrijf je in op de nieuwsbrief om niets te missen.

Heb jij een bijzonder geldverhaal?

We zijn – naast jullie antwoorden op de vragenlijst – ook benieuwd naar jullie geldverhalen. Ben je op een bijzondere manier bezig met sparen of beleggen? Heb je een ongewone bijbaan? Slimme bespaartips? Welke gratis zaken weet jij in Rotterdam te vinden? Of wil je je huishoudboekje delen? Meld je dan bij de redactie.

Tekst: Redactie Profielen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Hoe staan we er financieel voor? Doe mee aan het Profielen Geldonderzoek

  1. Waarom kunnen alleen Nederlandstalige studenten de enquete invullen? Er studeren ook behoorlijk wat internationale studenten aan de hogeschool. Is er een specifieke reden om het onderzoek af te baken wat betreft taal?

  2. Hi Marlies,

    Het percentage buitenlandse studenten op de HR is zo laag dat de kosten voor een goede vertaling en aparte dataverwerking (voor ons) niet opwegen tegen de extra informatie die dat op zou leveren.

    Grts Tosca
    Hoofdredacteur Profielen

  3. Hi Dorine, ik snap de afweging terwijl ik me ook voor kan stellen dat internationale studenten die er voor kiezen om een periode aan de hogeschool te studeren in het kader van uitwisseling zo hun eigen specifieke financiele uitdagingen kennen en waar we – in het kader van inclusiviteit – als hogeschool ook aandacht voor zouden moeten hebben. Misschien is een andere – minder kostbare vorm mogelijk (focus groep, gespreksavond)?

    Groet!
    Marlies

  4. Hi Marlies,

    Wij hebben hier als onafhankelijk nieuwsmedium momenteel geen behoefte aan, maar voel je vrij om zelf iets dergelijks op poten te zetten.
    Waar we kunnen, zullen we helpen.

    Grts Tosca

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top