Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Doneeractie thuiswerkvergoeding groot succes: in een maand ruim 4.500 euro binnen

Gepubliceerd: 18 December 2020 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De doneeractie van HR-docent Thomas Linders heeft binnen een maand ruim 4.500 euro opgeleverd. ‘Dit laat zien hoe betrokken de Hogeschool Rotterdam-community is.’

Vorige maand riep hij op de eenmalige thuiswerkvergoeding van 200 euro – of een deel daarvan – te doneren aan Rotterdammers met acute financiële problemen. ‘Zo’n mooi bedrag binnen zo’n korte tijd overtreft mijn verwachtingen. Dank collega’s voor jullie donaties en hartverwarmende reacties’, reageert Linders.

De docent aan de opleiding industrieel product ontwerpen zei bij de start van de doneeractie dat het mooi zou zijn om een bedrag van 5.000 euro in te zamelen. ‘Het was geen specifiek doel, maar stiekem hoop je natuurlijk wel op een mooi bedrag. Ik ben vooral blij met alle enthousiaste reacties van collega’s en het sneeuwbaleffect van de doneeractie. Veel collega’s hebben de actie gedeeld, onder elkaar en op sociale media. Dit laat zien hoe betrokken de Hogeschool Rotterdam-community is en wat we met z’n allen op gang hebben gebracht.’

Voor Rotterdammers rond het sociaal minimum

Het opgehaalde geld is bestemd voor het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR), dat jaarlijks 2800 Rotterdammers die rond het sociaal minimum zweven, helpt met acute financiële problemen. Het fonds kan een gezin helpen om een koelkast te vervangen, een nieuwe bril te betalen voor een van de kinderen of simpelweg om boodschappen te doen.

Volgens Linders kent de actie geen einddatum. ‘Mocht je de actie gemist hebben en wil je graag iets bijdragen aan Rotterdammers die echt klem zitten? Sluit je aan en steun met een donatie. Zo kunnen we met onze hogeschool-club ons steentje bijdragen tijdens deze onwerkelijke feestdagen, voor mensen die het momenteel harder nodig hebben.’

Wil je helpen? Deze webpagina van het FNBR wijst je de weg. Voor meer informatie over de doneeractie kan je ook contact opnemen met Thomas Linders. Het FBNR heeft een ANBI-status: giften zijn daarmee fiscaal aftrekbaar.

Tekst: Asli Kösker

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Doneeractie thuiswerkvergoeding groot succes: in een maand ruim 4.500 euro binnen

 1. Vanmorgen, 21 december, kreeg ik de laatste opbrengst van de actie door vanuit het Fonds Bijzondere Noden: € 6.495,-. Wat prachtig dat zoveel collega’s de actie een warm hart toedragen!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top