Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Jimmy (23) zit in het vierde jaar van de opleiding facility management. Hij woont in Den Haag op kamers, werkt daar als kok in een Spaans restaurant en reist dagelijks op-en-neer naar Rotterdam. Hij blogt over de dingen die hem opvallen. Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Een terugblik op vier jaar studeren

Gepubliceerd: 30 June 2020 • Leestijd: 1 minuten en 26 seconden • Jimmy

Nu mijn scriptie-verdediging gepland staat – voor aanstaande vrijdag – liggen er bijna vier studiejaren achter me. Wat een ontzettend leuke, gekke en bijzondere tijd is het geweest. Tijd om de balans op te maken: waar heb ik het meest aan gehad?

Ik studeerde facility management, een studie die breed en heel interessant is en waar alles draait om mensen, voor mensen en door mensen: de mens centraal stellen in combinatie met de bedrijfsdoelstellingen, financiële beperkingen en de digitalisering van de wereld.

Leuk, soms, en soms ook stom en saai of onnodig. Maar als ik terugkijk dan was het een ontzettend goeie, relaxte tijd met natuurlijk zo zijn stresspieken.

Waar heb ik nou het meest aan gehad tijdens mijn studie? Drie dingen.

De projecten. Die waren het leukste deel van de studie, ik ben nu eenmaal minder van het leren uit boeken. In de projecten kon ik mijn creativiteit goed kwijt en leerde je van en met elkaar. Conflicten en discussies waren soms k*t maar achteraf ontzettend leerzaam, dit versterkte het rapport of onderzoek juist.

De docenten. Het team van docenten en professionals dat al die jaren voor ondersteuning en nieuwe kennis streed:  complimenten. Ook al was het niet altijd even goed of duidelijk, ik heb wel ontzettend veel geleerd. De opleiding facility management heeft een bijzondere band met de studenten. De laagdrempeligheid en het altijd kunnen appen, mailen en of bellen is iets wat de opleiding uniek maakt. De docenten zijn er altijd voor mij geweest en deden al snel een stapje extra.

Flexibel denken. Flexibiliteit heeft mij heel erg geholpen, zeker tijdens het afstuderen, toen Tante Corrie ons verraste en roet in het onderzoek gooide. Dit zorgde ervoor dat ik mijn koers en aanpak moest wijzigen om het best haalbare onderzoek te kunnen uitvoeren. Door flexibel om te gaan met de situatie is het mij en nog een aantal andere studenten toch gelukt. Hopelijk is het resultaat ook voldoende.

Nu alles ingeleverd is en het aan de examinatoren is om het te beoordelen is er weer rust in mijn koppie. Zoveel rust dat ik met trots terug kijk op mijn hbo-studiejaren. Van te voren had ik nooit gedacht dat ik nu een scriptie zou hebben ingeleverd en de rest van de vakken zou hebben afgerond. Dankbaar ben ik voor de hulp van alle mensen om mij heen.

Bedankt facility management en Hogeschool Rotterdam!

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Een terugblik op vier jaar studeren

 1. Mooi verhaal Jimmy! We gaan jou en je collumns missen. En Kareltje natuurlijk.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top