Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 augustus 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Nabil is tweedejaars student crossmediale communicatie met een passie voor schrijven. Hij schrijft over het leven als student en schetst hiermee herkenbare situaties waar jij misschien wel middenin zit…
Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Een wereld zonder cash, ik ben er nog niet klaar voor

Gepubliceerd: 29 June 2020 • Leestijd: 1 minuten en 7 seconden • Nabil

‘Mama, mag ik 20 cent voor vier citroenkauwgompies?’, vroeg ik als kleine Nabil. Als ik zo om me heen kijk naar de ‘ontwikkelingen’ ben ik blij dat ik ben opgegroeid in de tijd dat dat nog kon. Binnenkort lopen kleuters waarschijnlijk met een pinpas op zak.

Als het op technologische snufjes en ontwikkelingen aankomt ben ik er altijd als de kippen bij. Ik heb jaren met smart gewacht op de mogelijkheid met mijn iPhone te kunnen betalen. Iets dat in de Verenigde Staten allang kon, maar hier maar niet van de grond kwam. Tot de dag dat de ING Bank bekendmaakte dat we ook in Nederland gebruik konden maken van Apple Pay. Blij dat ik was! Ik betrapte mezelf erop meerdere keren naar de supermarkt te lopen om even met mijn horloge of telefoon te kunnen betalen.

Maar, hoe leuk dit toen ook was –  en stiekem nog steeds wel is – dit was natuurlijk gewoon weer een stap richting een leven zonder contant geld.

Zo gebeurde het me dat ik een blikje frisdrank aan wilde schaffen bij een supermarkt in de binnenstad, wilde afrekenen met de 2-euromunt die ik in mijn portemonnee had zitten, maar er vriendelijk op werd gewezen dat dat niet werd geaccepteerd en ik alleen kon pinnen.

Ik zie ook steeds vaker stickers op deuren of ruiten van winkels met de mededeling dat de betreffende winkelier alleen pinbetalingen accepteert. En dit baart me oprecht zorgen. Als student heb ik immers niet altijd geld op mijn rekening staan, maar wel geld in mijn portemonnee. En dan kan ik dus niet kopen wat ik wil hebben.

The war on cash is real. Is dit de keuze van de winkelier, de overheid? Is het een gevecht tegen vals geld en overvallen?

Ik ben er nog lang niet klaar voor papier- en muntgeld los te laten. Het eeuwenoude idee van een ruilmiddel wordt weggevaagd en dat vind ik eeuwig – no pun intended – zonde.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Een wereld zonder cash, ik ben er nog niet klaar voor

  1. Al het fiat geld komt aan zijn eind. Bitcoin is het virtuele goud!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top