Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 december 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Nabil is tweedejaars student crossmediale communicatie met een passie voor schrijven. Hij schrijft over het leven als student en schetst hiermee herkenbare situaties waar jij misschien wel middenin zit…
Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Hoe je het zwarte gat laat shinen

Gepubliceerd: 21 February 2020 • Leestijd: 1 minuten en 23 seconden • Nabil

Je studeert binnenkort af en je hebt je uitreikingsoutfit al helemaal samengesteld, maar  dan … wat gaat er daarna gebeuren? Het onbekende, het diepe, het zwarte gat komt op je af. Help! Wat nu?

Zelf ga ik eerst een maand door Azië rondreizen voor ik het werkveld weer betreed. Dat heb ik al een tijd zo voor mezelf uitgestippeld en ik heb ervoor kunnen sparen. Ik zie dus geen zwart gat aan de horizon, maar een leuk vooruitzicht.

Maar dat is voor lang niet iedereen zo; ik spreek genoeg studenten die het zwarte gat vrezen en misschien ben jij er ook een. Wat je dan nodig hebt is iets om naar uit te kijken, en een plan om je doel te gaan bereiken.

Zit je nu krap bij kas maar zou je eigenlijk ook wel de wereld willen verkennen, dan raad ik je aan om zo snel mogelijk te gaan werken. Een paar maanden je uitgaven laag houden, lekker sparen en ook jij zit met je blote billen op Bali.

‘Maar hoe kom ik zo snel aan een baan?’, hoor ik je denken. Bijvoorbeeld door een verpletterende indruk achter te laten bij je huidige stagegever. Wie weet mag je dan blijven. Je kent het bedrijf al, dus je kunt direct aan de slag. Trust me, it works.

Wees ook niet te kritisch op je eerste baan, het gaat nu even om de pegels. Duik er wél vol moed in en laat een goede indruk achter. Met goede referenties staan er hierna vast genoeg enthousiaste werkgevers klaar om je aan te nemen. Ondertussen heb je snel geld verdiend waarmee je reisdoel bereikbaar is geworden.

Je kunt ook géén baan zoeken. Zo ken ik studenten die al voor zichzelf zijn begonnen. Wil jij dat ook? Zorg ervoor dat jouw huidige stagegever zo onder de indruk is, dat hij niet meer zonder je wil. Begin een eigen onderneming, en met een beetje magie wordt je stagegever je eerste opdrachtgever. Kassa! En weet je wat? Misschien kun je zelfs vanuit een tropisch oord werken. Reizen en verdienen in één moeite door!

Dat zwarte gat is zo zwart als je het zelf maakt. Volg mijn tips op en maak van dat gat een kleurenfestijn van jewelste!

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Hoe je het zwarte gat laat shinen

  1. Ik merkte dat ik tegen het einde van mijn mbo dat zwarte gat echt aan zag komen. Dat tussenjaar was fijn, maar het had ook zoveel nadelen. Ja, ik kon sparen voor Schotland en ik kon CMC vinden, maar ik merkte dat ik een stuk minder sociaal was geworden ondanks dat ik veel afsprak met vrienden van het internet. Nu blijft iedereen me achterna zitten om te gaan werken, maar ik neem van de zomer minimaal een maand vakantie om bij te komen van afstuderen haha!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top